Biden'dan Putin'e gözdağı! 'Acil' koduyla açıkladılar...

Rusya ve Ukrayna arasındaki Donbass gerilimi gün geçtikçe artmaya devam ederken konuya ilişkin açıklamalar da peş peşe geliyor. Savaş çanları çalan bölgeye ilişkin ABD Başkanı Joe Biden'dan çarpıcı bir çıkış geldi. "Rusya, Batı'yı, ABD'yi ve NATO'yu ciddi anlamda test edecek. Bence Ukrayna'ya girecek" diyen Biden, Rusya'ya gözdağı verdi. Biden'ın sözlerinin ardından Beyaz Saray'dan 'acil' kodlu bir açıklama geldi.

Biden'dan Putin'e gözdağı! 'Acil' koduyla açıkladılar...
Biden'dan Putin'e gözdağı! 'Acil' koduyla açıkladılar...
Rusya ve Ukrayna arasında savaş çanları çalarken ABD Başkanı Joe Biden'dan Rusya'ya gözdağı geldi. Biden, Rusya'nın Ukrayna'yı işgal edeceğini açıklarken bunun bedelinin ağır olacağını açıkladı. Biden'ın bu sözleri sonrası Beyaz Saray'dan 'acil' kodlu bir açıklama geldi.

İŞGAL EDECEK AMA...

ABD Başkanı Joe Biden, Rusya lideri Vladimir Putin'in Ukrayna'yı işgal etmeye hazırlandığını söyledi. Ancak Biden'ın iddialarına göre, Putin geniş çaplı bir savaş istemiyor.

BİR ŞEY YAPMAK ZORUNDA

Biden basın toplantısında bir gazetecinin 'Rusya, Ukrayna'yı işgal edecek mi?' sorusuna Biden, 'Tahminim yakın zamanda harekete geçecek, bir şey yapmak zorunda' dedi.

BATI'YI VE NATO'YU TEST EDECEK!

Biden, 'Batı'yı, ABD'yi ve NATO'yu test edeceğini düşünüyor muyum? Evet, bence bunu yapacak' yanıtını Verdi.

PİŞMAN OLUR

Biden, Putin'in bu hareketinden ötürü pişman olacağını da dile getirerek, 'Bu yüzden ciddi bir bedel ödeyeceğini düşünüyorum. Bunu yaptığı için pişman olacak' sözlerini sarf etti.

Rusya'nın Ukrayna'yı işgal etmesi durumunda daha önce hiç karşılaşmadığı kadar ağır ekonomik sonuçlarla karşılaşacağını belirten Biden, şöyle konuştu:

KÜÇÜK BİR ALANI İŞGAL EDECEK

Biden, Putin'in geniş çaplı bir savaşa girişmek istemediğini, bu yüzden küçük bir alanı işgal edeceğini düşündüğünü de sözlerine ekledi.

Biden 'Ukrayna'yı işgal edip etmemek Rusya'ya bağlı. Ancak Ukrayna'ya küçük bir müdahale olursa, bunun sonuçları konusunda kavga vermemiz gerekir. Ancak sınıra yığdıkları askerlerin kapasitesi kadar büyük bir işe girişirlerse bu Rusya için felaket olur. Rusya, Ukrayna'yı işgal ederse, ortaklarımız ve müttefiklerimizle Rusya'ya hasar verecek ciddi adımlar atmaya hazırız. Bildiğiniz gibi NATO müttefiklerimize de destek veririz.' dedi.

'RUSLARIN CAN KAYBI ÇOK OLUR'


Biden, Ukrayna'ya halihazırda 600 milyon dolar değerinde askeri mühimmat gönderdiklerine işaret ederek, 'Ukrayna'ya girerse, Rusların can kaybı çok olur.' uyarısında bulundu.

Biden'dan Putin'e gözdağı: Bedelini ödeyecek! Beyaz Saray'dan 'acil' kodlu açıklama
Ukrayna'yı işgal etmesi durumunda, bunun Rusya için kısa, orta ve uzun vadede ciddi sonuçları olacağını belirten Biden, 'Rus bankaları dolarla mücadele edemeyecek.' dedi.

ABD İŞGALE GÖZ MÜ YUMACAK?

Biden'ın Rusya'nın işgal edeceği alana bağlı olarak yaptırımların büyüklüğünün değişeceğini söylemesi, küçük bir alanın işgal edilmesine göz mü yumulacak sorusunun ortaya çıkmasına neden oldu.

BEYAZ SARAY'DAN ACİL KODLU AÇIKLAMA

Bu açıklamanın ardından, Beyaz Saray Sözcüsü Jen Psaki, Rusya'nın Ukrayna sınırını geçmesinin bir işgal olacağını belirtti ve Biden'ın Putin'e bunu açık bir şekilde ifade ettiğini belirtti.
Rusya ise işgal edeceği iddialarını reddediyor.

Rusya'nın Ukrayna sınırına 100 bin askerini konuşladığı tahmin ediliyor.

UKRAYNA SAVUNMA BAKANI: ORTALIK KAN GÖLÜNE DÖNER


Ukrayna Savunma Bakanı Oleksii Reznikov ise Batılı ülkere derhal Moskova'ya yaptırım uygulamaya başlamaları çağrısında bulundu.

BBC'nin HardTalk programına konuşan Reznikov, Rusya'nın işgalinin 'ortalığı kan gölüne çevireceğini' ve Avrupa için yeni bir mülteci krizinin patlak vereceğini söyledi.