AK Parti Gençlik Kollari Genel Baskani Inan'dan Soyer'e Yurt Tepkisi Açiklamasi

'Bornova'da yurt yapacagiz dediler, bir tane yurt açilisi gördünüz mü? Çav Bella sarkilariyla geldiler, Körfez manzarali satoyu açmayi bildiler'.

AK Parti Gençlik Kollari Genel Baskani Eyyüp Kadir Inan, Izmir Büyüksehir Belediye Baskani Tunç Soyer'in ögrenci yurdu sözünü tutmadigini söyledi.

Inan, Bornova Kültür ve Sanat Merkezinde, kentteki 29 ilçeyle es zamanli düzenlenen Ilçe Danisma Meclisi toplantisina katildi.

Bornova ilçe teskilatiyla bir araya gelmekten duydugu memnuniyeti dile getiren Inan, "Bu zamana kadar 37 ile, 50'yi askin ilçeye gittik, Semdinli'den Edirne Kesan'a kadar. Oralarda da ayni coskuyu gördük. Biz hem gençlik hareketimizle hem kadin kollarimizla dünya siyasi tarihine adini altin harflerle yazdirmis bir liderin teskilatiyiz." dedi.

Gittikleri her ilçede özellikle gençlerin sorunlarini ve sikayetlerini dinlediklerini ifade eden Inan, söyle konustu:

"Biz AK Parti olarak gençlerin taleplerine her zaman cevap verdik. Gençlerin taleplerini dinleyen, gençlerin temennilerini dinleyip bunu hizlica parti politikalarina yansitan bir partiyiz. Üniversitelerin kapali oldugu dönemde hükümetimiz bu süreci çok basarili bir sekilde yürüttü. Kampüsleri, akademik camiayi önümüzdeki egitim ögretim yilina hazirlamak için çok çaba sarf etti."

Izmir Büyüksehir Belediye Baskani Tunç Soyer'in seçim vaatlerinden birinin yurt yapmak oldugunu ancak bu vaadini gerçeklestirmedigini kaydeden Inan, Izmir Büyüksehir Belediyesine ait Sato Restoran'in Baskanlik konutuna dönüstürülmesini hatirlatti.

Inan, "Bornova'da yurt yapacagiz dediler, bir tane yurt açilisi gördünüz mü? Çav Bella sarkilariyla geldiler, Körfez manzarali satoyu açmayi bildiler. Ben buradan çagri yapiyorum, o kadar gençlerin yanindaysan, Bornova'da üniversiteyi kazanan gençlerin yanindaysan Körfez manzarali satonu üniversiteyi kazanan gençlere tahsis et." ifadesini kullandi.

Cumhurbaskani Recep Tayyip Erdogan'in gençlerin siyasette olmasini özellikle önemsedigine isaret eden Inan, "Cumhurbaskanimiz 2002'den bu yana 'Gençler siyasetin nesnesi degil öznesidir' der. Içimizden çikan birçok deger bugün milletvekilidir, meclis üyesidir. Biz çok büyük bir okuluz. Bizim hocamiz da Recep Tayyip Erdogan'dir." ifadelerini kullandi.

Inan, konusmalarin ardindan partisinin yeni üyelerine rozet takti.

Kaynak: AA