Avustralya Basbakani Morrison Açiklamasi '(Kovid-19 Salgini) Hepimiz Güvende Olana Kadar Hiçbir Ülke Güvende Degil'

Avustralya Basbakani Scott Morrison, yeni tip koronavirüs (Kovid-19) salginina karsi dünyanin birlikte mücadelesi etmesi gerektigini belirterek "Hepimiz güvende olana kadar hiçbir ülke güvende degil." ifadesini kullandi.

ABD'deki temaslarini sürdüren Morrison, Basbakanligin resmi internet sayfasindan yaptigi yazili açiklamada, Avustralya’nin Kovid-19'a karsi verilen mücadelede üzerine düseni yapacagini belirtti.

Morrison, Kovid-19 salginiyla mücadele eden dünyanin, bugüne kadar böyle zor ve karmasik bir sinavla karsilasmadigini vurgulayarak "Ona (Kovid-9) karsi asi yapmaktan daha acil bir görevimiz yok. Hepimiz güvende olana kadar hiçbir ülke güvende degil. Bu yüzden birlikte çalismamiz çok önemli." ifadelerini kullandi.

Ülkesinin, hayatlari ve geçim kaynaklarinin kurtarilmasi, kaybedilen seylerin telafisinde üzerine düseni yapmakta kararli oldugunu tekrarlayan Morrison, G7 zirvesinde taahhüt ettikleri 20 milyon doz Kovid-19 asisindan 3,2 milyondan fazla dozun, Hint-Pasifik’teki komsularina teslim edildigini söyledi.

Morrison, Avustralya'nin Hint-Pasifik bölgesindeki ülkelere, vadettigi yardimlar kapsaminda tibbi malzeme ve ekipman destegi de verdigini ifade ederek söyle devam etti:

"Avustralya'nin taahhütleri, hiçbir kosula bagli olmaksizin seffaf ve hesap verebilir bir sekilde yerine getirilecektir. Bu salgini sona erdirmek ve gelecege hazirlanmak için üzerimize düseni yapacagiz."

Kovid-19’un ilk kez görüldügü 25 Ocak 2020’den bu yana 93 bin 942 kiside virüs tespit edilen Avustralya'da, virüs nedeniyle 1208 kisi hayatini kaybetti.

Virüsün Delta varyantinin görülmeye devam ettigi ülkede 21 bin 126 aktif vaka bulunuyor. 301’i yogun bakimda olmak üzere, 1508 kisi hastanede tedavi görüyor.

Kaynak: AA