Viyana'da Kovid-19 Asisi Yaptirmayanlara Yönelik Kisitlamalar Hayata Geçirilecek

Avusturya'nin baskenti Viyana'da futbol müsabakasi, konser, tiyatro gibi büyük etkinliklerin yani sira gece hizmet veren eglence merkezlerine, yeni tip koronavirüs (Kovid-19) asisi yaptirmis ya da hastaliktan iyilesmis kisilerin girmesine izin verilecek.

Viyana Belediye Baskani Michael Ludwig, düzenlenen basin toplantisinda, 1 Ekim'den itibaren bir ay süreyle geçerli olacak Kovid-19 düzenlemelerini kamuoyuyla paylasti.

Buna göre Viyana eyaletinde kapali alanlarda FFP2 maske zorunlulugu yeniden uygulamaya baslanirken, restoranlara girislerde antijen testleri kabul edilmeyecek.

500 kisinin katildigi kapali ya da açik mekanlarda düzenlenen futbol müsabakasi, konser, tiyatro gibi büyük etkinliklere asi yaptiran ya da hastaligi geçirmis kisilerin girmesine izin verilecek.

Bu arada Viyana'da hastanelerdeki Kovid-19 hastalarinin sayisindaki artis nedeniyle önceden planlanmis ameliyatlar ileri tarihlere ertelendi.

Avusturya'da son 24 saatte 1240 yeni vaka tespit edilirken, toplam vaka sayisi 726 bin 674'e, virüs nedeniyle yasamini yitirenlerin sayisi ise 22 artisla 10 bin 918'e yükseldi.

Kaynak: AA