Türkiye Kurumsal Yönetim Dernegi'ne 5 Yeni Üye

Kurumsal yönetim anlayisinin Türkiye'de taninmasi, gelismesi ve en iyi uygulamalariyla hayata geçirilmesi amaciyla faaliyetlerini sürdüren Türkiye Kurumsal Yönetim Dernegi'ne (TKYD) 5 yeni kurumsal üye katildi.

TKYD açiklamasina göre, adillik, seffaflik, hesap verebilirlik ve sorumluluk ilkeleri üzerine insa edilen kurumsal yönetim anlayisinin yayginlasmasi amaciyla faaliyetlerini sürdüren dernek, kurumsal ve bireysel üyeleriyle büyümeye devam ediyor.

Son olarak 3S Kale Holding AS, AKPLAS Plastik Kalip San ve Tic. AS, Arçelik-LG Klima Sanayi ve Ticaret AS, Dogan Trend Otomotiv Ticaret Hizmet ve Teknoloji AS ve Karel Elektronik Sanayi ve Ticaret AS, TKYD'nin kurumsal üyeleri arasina katildi.

- "Sirketler risk yönetimini hayatlarinin merkezine koymali"

Açiklamada görüslerine yer verilen TKYD Yönetim Kurulu Baskani Dr. Tamer Saka, kurumsal yönetimin, içinden geçilen dönemde yasanan belirsizliklere karsi sirketleri korudugunu belirterek, "Dünya genelinde ekonomik güçler arasinda denge olusturma, kendini bulma çabalari sürerken Kovid-19'la karsi karsiya kaldik. Küresel iklim kaynakli afetlerin etkisini de her geçen gün daha fazla hissediyoruz. Diger taraftan hizla gelisen dijitallesme ve sürdürülebilirligin ön plana çikmasiyla birlikte belirsiz bir ortamin içine girdik. Böyle bir ortamda sirketler son derece akilci olmak, hem kisa vadeli hem de orta ve uzun vadeli perspektifi yönetebilme kabiliyetini gelistirmek, risk yönetimini ve riski hayatlarinin merkezine koymak durumundalar." ifadelerini kullandi.

Artik sirketlerin gelecekte de var olabilmesinin, her türlü risk ve belirsizlikten korunmasinin yolunun, basarili bir kurumsal yönetim yapisi olusturabilmelerinden geçtigini aktaran Saka, "Biz de TKYD olarak bu süreçte sirketlerimize destek oluyor, daha fazla kurumun aramiza katilmasi için çalismalarimiza devam ediyoruz. Bu dogrultuda aramiza yeni katilan üyelerimize 'hos geldiniz' diyerek tesekkür ediyor, kurumsal yönetimin gelisimine hep birlikte katki sunacagimiza inaniyoruz." degerlendirmesinde bulundu.

Verilen bilgiye göre, TKYD, sirketlerin kurumsal kapasitelerinin gelistirilmesi, finansmana erisimlerinin kolaylastirilmasi ve kamuoyunun bilgilendirilmesine yönelik kapsamli çalismalar yürütüyor. Dernek, ayni zamanda özel sektör, medya, düzenleyici kurum ve kuruluslar, sivil toplum kuruluslari ve akademik dünya arasinda iletisim agi kurma misyonunu da üstleniyor. Yeni katilimlarla birlikte kurumsal üye sayisi 63'e yükselen TKYD’nin bireysel olarak da 600'ü askin üyesi bulunuyor.

Kaynak: AA