Husilerin Marib'deki Saldirilari Nedeniyle Iki Günde 150 Aile Evlerini Terk Etti

Iran destekli Husilerin, Yemen'in Marib kentinde son dönemde artan saldirilari nedeniyle iki günde yaklasik 150 aile evlerini terk etmek zorunda kaldi.

Yemen Insan Haklari Bakanligindan yapilan yazili açiklamada, Husilerin Marib'in Rahbe ilçesinde balistik füzeler, insansiz hava araçlari (IHA) dahil her türlü silahla sivillere karsi saldirilar düzenledigi belirtildi.

Açiklamada, saldirilar nedeniyle bölgedeki vatandaslarin evlerini terk etmek zorunda kaldigi, Rahbe ilçesinden son 2 günde yaklasik 150 ailenin göç ettigi kaydedildi.

Açiklamada ayrica, Birlesmis Milletler (BM) ve tüm ilgili uluslararasi kurumlara insan haklarinin korunmasi ve Husilerin saldirilarini durdurmasi için gerekli tedbirleri alma çagrisinda bulunuldu.

Mesru hükümetin en önemli kalelerinden biri olan ve Savunma Bakanligi karargahini da barindiran Marib kentini ele geçirmek isteyen Husi milislerin son günlerde bölgedeki saldirilarinda artis yasaniyor.

Yemen'deki Iran destekli Husiler, Eylül 2014'ten bu yana baskent Sana ve bazi bölgelerin denetimini elinde bulunduruyor. Suudi Arabistan öncülügündeki koalisyon güçleri ise Mart 2015'ten itibaren Husilere karsi Yemen hükümetine destek veriyor.

Kaynak: AA