Vali Makas Açiklamasi '19 Mayis'la Baslayan Türk Milletinin Milli Mücadelesi 30 Agustos Zaferi Ile Taçlanmistir'

Erzincan Valisi Mehmet Makas, 30 Agustos Zafer Bayrami münasebetiyle bir kutlama mesaji yayimladi.

Vali Makas Açiklamasi '19 Mayis'la Baslayan Türk Milletinin Milli Mücadelesi 30 Agustos Zaferi Ile Taçlanmistir'
Vali Mehmet Makas mesajinda su görüslere yer verdi:

“Dumlupinar’da Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün Baskumandanliginda zaferle sonuçlanan Büyük Taarruz, tüm emperyalist güçlere karsi imanin, cesaretin, vatan sevgisinin tüm dünyaya ilanidir.

19 Mayis’la baslayan Türk milletinin milli mücadelesi 30 Agustos Zaferi ile taçlanmistir. Muzaffer bir ecdadin torunlari olarak bizler de bu zafer ve dirilis ruhunu yarinlara tasimakla mükellefiz. Ülkemizi her alanda muasir medeniyetler seviyesinin üstüne tasimak için mücadele ediyoruz. ‘Bu topraklar için topraga düsenlerin’ aziz hatirasi için bu zafer ruhunu diri tutmak, gençlerimize bu ruhu asilamak, öncelikli görevimizdir.

Kahraman, hamiyetli vatan evlatlarinin Kurtulus Savasi’nda gösterdigi direnis, vatan sevgisinin en essiz örneklerinden biridir. Milletimizin istiklalinin sembolü olan bu zafer, ayni zamanda bu topraklari yurt bilenler için bir ilham kaynagi olmustur. Cumhuriyet’in ilanina giden yolda en büyük güç ve cesaret kaynagi olan, Dumlupinar’da Mustafa Kemal Atatürk’ün Baskumandanliginda zaferle sonuçlanan Büyük Taarruz, tüm emperyalist güçlere karsi imanin, cesaretin, vatan sevgisinin tüm dünyaya ilanidir.

Bu duygular içinde 30 Agustos Zafer Bayrami coskusunu ve gururunu bize yasatan basta Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaslari olmak üzere tüm sehitlerimizi ve kahraman gazilerimizi rahmetle minnetle ve sükranla aniyorum. Aziz vatanimizin korunmasinda azim ve kararlilikla mücadele eden ordumuzun, emniyet teskilatimizin ve Aziz Milletimizin Zafer Bayrami’ni en içten dileklerimle kutluyorum.”
Kaynak: İHA