Çelebi Açiklamasi 'Insallah 2022 Yili Sonunda Kurdeleyi Kesip, Yolumuzu Açacagiz'

AK Parti Agri Milletvekili Ekrem Çelebi, Agri Valisi Dr. Osman Varol, Karayollari 12. Bölge Müdürü Alparslan Eslik ve Tutak Kaymakami Ahmet Karaaslan ile birlikte yapimi devam eden Agri-Hamur-Tutak-Patnos karayolunda incelemelerde bulundu.

Çelebi Açiklamasi 'Insallah 2022 Yili Sonunda Kurdeleyi Kesip, Yolumuzu Açacagiz'
Agri-Hamur-Tutak-Patnos Karayolu projesi kapsaminda, ilk olarak yapimina baslanilmasi planlanan Hamur-1 Köprüsü’nün alaninda incelemelerde bulunan heyet daha sonra proje kapsaminda devam eden çalismalari yerinde inceleyerek, yürütülen çalismalar hakkinda yetkililer ile bir toplanti gerçeklestirdi.

Projenin hayati öneme sahip oldugunu ifade eden Çelebi: “Yol olmadan hiçbir sey olmaz. Bu gerçeklikten hareketle devletimiz ve AK Parti hükümetlerimizin millete hizmet yolunda en büyük hedeflerinden birisi de ulasimdi. 2002’den bugüne kadar hamdolsun ülkemizde ve Agri’mizda ulasimda çigir açtik.

Stratejik öneme sahip, 154 milyonluk dev projemiz için geçtigimiz günlerde Ulastirma ve Altyapi Bakanimiz Sn. Adil Karaismailoglu’ndan ek ödenek temin etmistik.

Bugün yerinde incelemelerde bulundugumuz proje kapsaminda; Yapimina devam edilen 17,3 kilometre uzunlugundaki asfalt (BSK) çalismalari menfez, tas duvar ve toprak isleri hizla devam etmektedir.

Yapimina devam edilen 335 metre uzunlugunda, 42 metre yüksekligindeki ve 8 açikliktan olusan viyadügün yapiminda %32 seviyesindeyiz.

Yil sonunda temel, elevasyon ve baslik girisi imalatlari tamamlanacak, 2022 yilinda ise kirisler konulup, döseme dökülecek. Insallah 2022 yili sonunda kurdeleyi kesip Agri-Hamur-Tutak-Patnos Karayolumuzu açacagiz. Projenin tamamlanmasi ile Dogu Anadolu ve Güneydogu Anadolu’yu birbirine baglayacak karayolumuzu halkimizin hizmetine sunacagiz. Milletimiz hizmetlerin en güzeline layiktir. Ulasilabilir Agri için çalismalarimiz devam edecek” dedi.

Kaynak: İHA