Türk Zirhlilari Vazgeçilmez Oldu

Türk savunma sanayisinin zirhli kara araci üreticisi Katmerciler, zirhli araç ihraç ettikleri ülkelerden ikinci siparisleri aliyor.

Türk Zirhlilari Vazgeçilmez Oldu
Firma tarafindan TÜYAP Fuar ve Kongre Merkezi’nde düzenlenen Uluslararasi Savunma Sanayii Fuari’nda (IDEF’21), HIZIR II, EREN ve insansiz kara araci sergileniyor.

Katmerciler Ankara Fabrika Müdürü Sahan Sümer, Ihlas Haber Ajansi muhabirine yaptigi açiklamada, Cumhurbaskani Recep Tayyip Erdogan’in katilimiyla fuarin ilk gününde HIZIR II ve EREN 4x4 zirhlisinin lansmanini yaptiklarini söyledi.



HIZIR II ve EREN 4x4 araçlarina yerli ve yabanci ziyaretçilerin yogun ilgi gösterdigini aktaran Sümer, "Hizir II araci bir önceki Hizir I aracimizin daha büyük versiyonu. 9 kisiden 14 kisiye artirilmis personel kapasitesi mevcuttur. Bu araç Kamuyu Aydinlatma Platformu’na verdigimiz gibi Kenya’ya 118 tane ihracati imzalanmis olan ataçtir. Katmerciler bugüne kadar 65 ülkeye ihracat yapmistir, hem sivil hem de askeri araçlar olarak. HIZIR’in daha önce birkaç ülkeye ihracati yapildi ve hala daha hazir kontratlar devam etmektedir" dedi.



"Ikici siparisler gelmektedir"

"Türkiye’de pek çok firma zirhli tekerlekli araç imalati konusunda ihtisas sahibi olmustur" diyen Sümer, "Bu firmalardan biri de biziz. Gerçekten güzel ürünler üretmekteyiz ve yurt disi pazarlarda da kabul görmektedir. Daha önce sattigimiz ülkelerden ikinci siparisler gelmektedir. Bu da ürünlerin gerçekten begenildigini göstermektedir" diye konustu.



EREN aracinin meskun mahal müdahale araci olarak 4x4 zirhli tekerlekli araçlarin en küçük modeli seklinde tasarlandigini vurgulayan Sümer, sunlari kaydetti:

"Amaci sehir içindeki operasyonlarda dar sokaklarda hem zirh hem de mobilite saglayarak polisimizin askerimizin güvenligini saglayan bir operasyon araci olmasidir. Askerimizin ve polisimizin bize gösterdigi özelikler yeni tasarlanmis ve lansmani yapilmis araçtir."

Hedef daha çok kullaniciya ulasmak

65 ülkeye ihracat gerçeklestiren Katmerciler’in geçen sene yüzde 80’in üzerinde ciroda ihracati bulunan bir firma oldugunu anlatan Sümer, "Bu konudaki ürünlerini artirarak yurt içi ve yurt disi pazarlarda daha çok araçlarini kullanicilara ulastirmayi planlamaktadir. Sadece burada görmüs oldugunuz askeri ürünler yoktur. Ayrica araç üstü ekipman konusunda da çok sayida konfigürasyonla piyasada ciddi bir söz sahibi durumumuz vardir" degerlendirmesinde bulundu.
Kaynak: İHA