Sanliurfa'dan Kastamonu'ya Yardim Tirlari Gönderildi

Bati Karadeniz’de meydana gelen sel felaketinden etkilenen afetzedelere ulastirilmak üzere, Sanliurfa’da ’Ben de varim’ adli kampanya ile toplanan yardimlar, 11 Nisan Stadyumu’nda düzenlenen törenle Kastamonu’ya ugurlandi.

Sanliurfa'dan Kastamonu'ya Yardim Tirlari Gönderildi
Afetzedelerin acil ihtiyaçlarini karsilamak üzere Sanliurfa Valiligi Il Afet ve Acil Durum Müdürlügü koordinesinde büyüksehir ve ilçe belediyeleri, sivil toplum kuruluslari ve vatandaslarin destegiyle bir araya getirilen 9 tir ve 1 kamyondan olusan yardim malzemeleri, dualarla yola çikti. 11 Nisan Stadyumu önünde gerçeklesen ugurlama törenine, Vali Abdullah Erin, Büyüksehir Belediye Baskani Zeynel Abidin Beyazgül, kaymakamlar, ilçe belediye baskanlari ve kampanyaya destek veren kamu ve sivil toplum kurulusu temsilcileri katildi.

Yardim malzemeleri gönderilirken bir konusma yapan Vali Abdullah Erin, millet olmanin sevinçte ve tasada ayni duygulari yasamayi gerektirdigini ifade ederek, “Karsilikli yardimlasma ve dayanismayi en üst seviyede tutmamiz, kalbimizin hep birlikte atmasi gereken dönemleri yasiyoruz” dedi.

Önce Akdeniz ve Ege’de yasanan yanginlar, ardindan geçtigimiz günlerde meydana gelen sel felaketine deginen Vali Erin, Türkiye’nin her türlü zorlugun altindan kalkabilecek güçte ve kabiliyette oldugunu ifade ederek, afetlerde hayatini kaybeden vatandaslara Allah’tan rahmet, afetlerden zarar görenlere de geçmis olsun dileklerini iletti.

Türkiye Cumhuriyeti Devletinin bir istikrar adasi oldugunu söyleyen Vali Erin, “Bu birlik ve beraberligi en güçlü sekilde sürdürerek, gelecek nesillere teslim etme sorumlulugumuz var. Karsilikli yardimlasma ve dayanisma, millet olarak en güzel sergiledigimiz hassasiyetlerimizden biridir” seklinde konustu.

Büyüksehir Belediye Baskani Zeynel Abidin Beyazgül de, “Bu zamanlar konusmak zamani degil, bir ve beraber olmak, el uzatmak zamani. Biz de valimiz öncülügünde bir araya gelerek neler yapabilecegimizi konustuk. Ilçe belediyelerimiz, STK’larimiz, isadamlarimiz ve halkimizin destegiyle burada gördügünüz hazirliklar yapildi. Birazdan burada gördügünüz yardimlari Karadenizli dostlarimiza, kardeslerimize ulastiracagiz. Bu yardimlari, halkimiz adina ulastiriyoruz. Bunun Urfamiza da diger yerlere de bereket olarak dönmesini diliyor, selden zarar gören tüm kardeslerimize geçmis olsun dileklerimizi iletiyorum” diye konustu.

Hazirlanan yardim malzemeleri, Il Müftüsü Ramazan Tolan’in yaptigi dualarin ardindan Kastamonu’daki afetzedelere ulastirilmak üzere Sanliurfa’dan yola çikti.
Kaynak: İHA