Fotograf Çektirmek Isterken Definecilerin Kazdigi Çukura Düstü

Arnavutköy’de yürüyüs yaparak doga fotografi çektirmek için arkadaslariyla göl kenarina gelen bir kisi, geri geri gittigi sirada definecilerin kazdigi yaklasik 10 metrelik çukura düstü. Itfaiye ekipleri tarafindan kurtarilan sahis, hastaneye kaldirilarak tedavi altina alindi.

Fotograf Çektirmek Isterken Definecilerin Kazdigi Çukura Düstü
Olay, dün saat 17.30 sularinda Arnavutköy Sazlibosna Gölü kenarinda meydana geldi. Iddiaya göre, Tekin Çetin ve iki arkadasi gölde manzara fotograflari çekmek ve yürüyüs yapmak için Sazlibosna Gölüne gitti. Yürüyüs yaptigi esnada gölün bir kismini görüntülemek isteyen Tekin Çetin arkadaslarindan ayrilip göl kenarinda özel bir kisiye ait olan arsaya dogru ilerledi. Manzarayi çekmek istedigi esnada geri geri ilerleyen Tekin Çetin daha önceden define aramak isteyenlerin kazmis oldugu yaklasik 10 metrelik çukura düstü. Arkadaslarinin haber vermesi üzerine olay yerine itfaiye, polis ve saglik ekibi sevk edildi. Olay yerine gelen itfaiye ekipleri tarafindan kurtarilan Tekin Çetin Ambulans ile Basaksehir Çam ve Sakura Sehir Hastanesine kaldirildi. Hastaneye kaldirilan vatandasin saglik durumunun iyi oldugu ögrenilirken özel arsa da açilmis çukurun kapatilmasi için Arnavutköy Belediyesi ekipleri çalisma baslatti.

“Define arayanlar burayi kazip, sonrada gidiyorlar”

Olayla ilgili konusan göl kenarindaki tas ocaklarinda güvenlik görevlisi Fergat Aysan, “Ben burada bir olay oldugunu fark ettim polis ve itfaiye gelince bende geldim bakmak açisindan normalde burada güvenlik olarak çalisiyorum. Burada önceden çok fazla bunun gibi çukurlar vardi define arayanlar çok fazla burada burayi kaziyorlar ondan sonra çekip gidiyorlar böyle bir sürü çukur var bu civarda buda onlardan bir tanesi. Galiba arkadaslari ile gelmis fotograf çekilirken düsmüs buraya saglik durumu iyi itfaiye ekipleri kurtardi. Fotograf makinesi de çukurun içerisinde kalmis simdi belediye ekipleri itfaiye ekipleri bir seyler yapiyorlar ama buralara hafta sonu piknik yapmaya gelenler çok fazla oluyor buraya bir çocuk düsseydi yada tek birisi düsseydi kimsenin haberi olmazdi belki de” seklinde konustu.

Kaynak: İHA