Ataköy-Ikitelli Metro Hattinin 3 Yil Geciken Insaatinda Vatandas Isyan Etti

Istanbul Büyüksehir Belediyesi’nin vatandasi düsünmeyen kararlari, halki isyan ettiriyor. 2018 yilinda insaatinin tamamlanmasi gereken Ataköy Ikitelli metro hatti sebebiyle Bahçelievler Ilçesinde birçok cadde 7 yildir trafige kapali halde tutulurken, beton dökümü ile alakali izinlerin de hafta sonu ve gece saatlerine kaydirilmamasi bölgede hayati olumsuz etkiliyor.

Ataköy-Ikitelli Metro Hattinin 3 Yil Geciken Insaatinda Vatandas Isyan Etti
Ataköy ile Ikitelli arasinda 2018 yilinda bitirilmesi gereken metro insaati, tahsisat aktariminda yasanan sikintilar ve müteahhit firmanin az isçi ile çalismayi sürdürmesi sebebiyle iyice uzadi. 3 yildan fazla geçiken insaat yüzünden Istanbul Büyüksehir Belediyesine tepkili olan Bahçelievler Merkez Mahallesi sakinleri ve bölgedeki is yerlerinde çalisanlar, Cuma sabahi yapilan mikserle beton döküm çalismasina isyan ettiler. 29 Ekim Caddesinin trafige kapatilmasi ile Çobançesme kavsaginda sabah saatlerinde asiri trafik yogunlugu meydana gelirken, Ikitelli yolunu kullanip Günesli tarafindan Kuyumcukent, Vizyonpark, Ihlas Holding ve çevresindeki binalara ise gelenler, kilometrelerce yürümek zorunda kaldilar. Ataköy-Ikitelli metrosunun Ihlas Yuva istasyonundaki beton dökme çalismasi sebebiyle 29 Ekim caddesi komple trafige kapatilinca toplu tasima araçlari 3-4 kilometre uzakta yolcularini caddelere birakti. Santiye yetkilileri ise beton döküm isleminin Istanbul Büyüksehir Belediyesinden izinli oldugunu söylediler. 20 saat sonra hafta sonuna denk getirilebilecek bir çalismada, belediye yetkililerinin bölge insaninin hayatini dikkate almadan karar verdigine tepki gösteren bölge insani ise, 3 yili asan gecikmeyi de gündeme getirerek belediyenin is bilmezligine isyan etti.

Ataköy ile Basin Ekspres Ikitelli arasinda 12 istasyondan olusan metro, saatte 35 bin yolcu tasima kapasitesine sahip olacak. 2018 yilinda bitirilmesi planlanan yer alti ve istasyon çalismalari 3 yili askin süre aksadi, Imamoglu yönetiminin yaptigi açiklamalarda 2021 yili sonunda bitirilecegi bildirildi.

Kaynak: İHA