Bakan Adil Karaismailoglu, Ayancik Ilçesinde Tahliye Çalismalarini Degerlendirdi Açiklamasi

'Ilçe merkezinde ev ve is yerlerinin alt katlari ile bodrum katlari su anda su içerisinde. Yarin itibariyla bosaltma ve tahliye islemlerine baslayacagiz'

Ulastirma ve Altyapi Bakani Adil Karaismailoglu, Sinop’un Ayancik ilçesinde meydana gelen sel felaketine iliskin, “Ilçe merkezinde ev ve is yerlerinin alt katlari ile bodrum katlari su anda su içerisinde. Yarin itibariyla bosaltma ve tahliye islemlerine baslayacagiz." dedi.

Bakan Karaismailoglu, selden etkilenen Ayancik ilçesinde incelemelerde bulunarak, yetkililerden bilgi aldi.

Incelemesinin ardindan karayollari santiyesinde gazetecilere açiklamada bulunan Karaismailoglu, ilçeye hem dogu hem de bati yönünden kara yolu ulasiminda sorunlar yasandigini söyledi.

Sinop-Ayancik karayolunun ulasima açilmasi noktasinda çalismalarin devam ettigini vurgulayan Karaismailoglu söyle konustu:

“Su biraz su an çekilmis durumda. Biraz daha çekilmesini bekleyecegiz. Ilçe merkezinde ev ve is yerlerinin alt katlari ile bodrum katlari su içerisinde su anda. Yarin itibariyla bosaltma ve tahliye islemlerine baslayacagiz. Köylerde mahsur kalanlarin tahliyeleri de helikopterler ile devam ediyor. Bekleyen vatandaslarimiz var. Ama hava sartlarindan dolayi kurtarma helikopterlerinin çalismasinda sikintilar yasiyoruz”

Bakan Karaismailoglu, ilçeye içme suyu ve ekmek yardiminin da ilgili kuruluslarca yapilmaya baslandigini kaydetti.

Kaynak: AA