Jandarma'dan 'Mutluluga Kursun Sikma, Gelecegi Karartma' Uygulamasi

Kilis Il Jandarma Komutanligi’nca, Içisleri Bakanliginin genelgesi kapsaminda dügün, nisan ve benzeri etkinliklerde ates edilmesinin önüne geçilmesi amaciyla baslatilan proje uygulamasi devam ediyor.

Jandarma'dan 'Mutluluga Kursun Sikma, Gelecegi Karartma' Uygulamasi
Polateli ilçesinde Jandarma ekipleri “Mutluluga Kursun Sikma gelecegi karartma" slogani ile etkinlik taahhütnamesi geregince etkinlik alanlarina levha asilmasi uygulanmasi hususu üzerinde durularak kontroller yapiliyor. Jandarma Komutanligi ekipleri, dügün, nisan, kutlama, asker ugurlama ve çesitli eglencelerde ates açilmamasi konusunda yasanabilecek olumsuzluklari önlenmeye çalisiyor.

Kentte bazi dügünlerin kapali mekanlar yerine mahallelerde, ikamet çevrelerinde sokak dügünü seklinde yapilmasi nedeniyle bu dügünlerde çikmasi muhtemel olay ve atesli silah kullanimi Jandarma ekiplerinin uyarilari ile engellenmeye çalisiliyor. Köylerde devriye gezen ekipler, dügünleri ziyaret ederek silah kullanilmamasi, havaya ates açilmamasi ve pandemi kurallari hususunda anons yaparak uyarilarda bulunuyor.

Jandarma, dügünleri ziyaretlerinde Kilis Valiligi’nin hazirladigi "Mutluluga kursun sikma, gelecegi karartma" yazili afisleri de teslim ederek, asilmasini saglayarak vatandaslarda farkindalik olusturmayi hedefliyor.

Vatandaslar da uygulamaya destek vererek misafirlerini uyarirken, etkinlik sahipleri ise uygulamadan duyduklari memnuniyeti dile getirerek jandarma ekiplerine tesekkür etti.
Kaynak: İHA