Macaristan, Bosna Hersek'e 200 Bin Kovid-19 Asisi Yardiminda Bulundu

Macaristan Disisleri ve Dis Ticaret Bakani Peter Szijjarto, ülkesinin yeni tip koronavirüsle (Kovid-19) mücadelede bagisladigi 200 bin Çin üretimi Sinopharm asisini Bosna Hersek yetkililerine teslim etti.

Baskent Saraybosna'daki Uluslararasi Saraybosna Havalimani'nda açiklamada bulunan Szijjarto, Bosna Hersek'e en yüksek dozda asi bagisinda bulunduklari için gururlu olduklarini ifade ederek, "Dünya, son bir buçuk yilda oldukça büyük zorluklarla karsi karsiya kaldi. Salginda bize düsen ilk görev insan hayatini koruyabilmek, ikincisi ise insan hayatini korumakta önemli bir araç olan asiyi temin edebilmek." dedi.

Macaristan ve Bati Balkan ülkelerinin birbirine bagli olduguna isaret eden Szijjarto, "Bati Balkanlar'da her sey yolundaysa Macaristan'da da yolundadir ancak bir seyler ters giderse Macaristan'da da ters gider. Bu baglamda, özellikle salginla mücadelede bölgeye büyük bir mutlulukla yardim ediyoruz." diye konustu.

Szijjarto, Bosna Hersek'e 200 bin doz Sinopharm asisini teslim ettiklerini kaydetti.

Asilari teslim alan Bosna Hersek Bakanlar Konseyi Baskani Zoran Tegeltija da tek seferde en yüksek dozda asi yardimini bugün Macaristan'dan aldiklarini belirterek "Bosna Hersek'e bugüne kadar 928 bin asi geldi. Bunlar riskli gruplarin asilanmasi için yeterliydi. Temmuz sonuna kadar 1 milyon128 bin doz asinin gelmesini bekliyoruz." ifadelerini kullandi.

Kaynak: AA