Adiyaman'da Kapali Olan Yol 12 Saat Sonra Açildi

Adiyaman’da tütün eylemleri dolayisiyla kapali olan yol, il protokolünün ikna çabalari neticesinde 12 saat sonra açildi.

Adiyaman'da Kapali Olan Yol 12 Saat Sonra Açildi


Iki yildan beri ertelenen ve 1 Temmuz 2021 tarihinde yürürlüge giren 5607 sayili Kaçakçilikla Mücadele Kanunu protesto eden Adiyaman’in kiyilmis tütün üreticisi ve saticilari sabah saatlerinde Adiyaman-Kahta karayolu 15. kilometresini trafige kapatmisti. Araçlarla kapatilan yolun açilmasi için il protokolü tarafindan vatandaslar ikna edilmeye çalisilmisti. Adiyaman-Kahta karayolunda yapilan eylemler esnasinda Adiyaman-Sanliurfa, Adiyaman- Gölbasi ve Adiyaman-Malatya karayollari da yine vatandaslar tarafindan trafige kapatilmisti. Il protokolünün yapmis oldugu çalismalar sonucunda Adiyaman-Sanliurfa karayolu ile Adiyaman-Gölbasi karayolu kapatildiktan birkaç saat sonra yeniden trafige açilmisti. Adiyaman-Kahta karayolunda yapilan eylemler esnasinda 2 kisi gözaltina alindi.

Adiyaman-Kahta karayoluna gelen Adiyaman Valisi Mahmut Çuhadar, AK Parti Il Baskani Mehmet Dagtekin, Il Emniyet Müdürü Ibrahim Ergüder ve Il Jandarma Komutani Albay Bilgihan Yesilyurt, burada vatandaslarla konustu.

Birlik ve beraberlik mesajlarinin verildigi eylem yerinde yapilan görüsmeler sonrasinda vatandaslar, Adiyaman-Kahta karayolu ile Adiyaman-Malatya karayolunu trafige açti. Vatandaslarin olay yerinden araçlariyla birlikte ayrilmasi sonrasi yol 12 saat sonra yeniden trafige açildi.
Kaynak: İHA