(Özel) Afyonkarahisar'in Küçük Sakli Cenneti 'Inli Balikli Gölü'

Afyonkarahisar’in Çay ilçesinde yaz mevsiminin gelmesi ile essiz manzaraya bürünen Inli Balikli Gölü görenleri kendisine hayran birakiyor. Gölün drone ile havadan çekilen görüntü ise görenleri mest etti.

(Özel) Afyonkarahisar'in Küçük Sakli Cenneti 'Inli Balikli Gölü'
Çay ilçesine bagli Inli köyündeki Selevir Baraji’ndan getirilen sular ile 2002’de olusturulan 5 bin metrekarelik yapay gölet, manzarasi ile görenleri hayran birakiyor. Afyonkarahisar kent merkezine 45 kilometre uzaklikta olan ve etrafi sögüt agaçlari ile donatilarak adeta bozkirin ortasinda küçük bir ormana dönüstürülen Inli Balikli Gölü, yürüyüs yollariyla da vatandaslarin spor yapmasina imkan sagliyor. Göl içerisinde en büyügü 10 kilogram olan avlanmasi yasak aynali sazanlar ziyaretçiler tarafindan ekmek ve yem ile besleniyor. Essiz dogasi ile gölet IHA kameramanlari tarafindan drone ile havadan görüntülenirken, manzara adeta görenleri mest etti. Göldeki baliklarin da beslenmek için su yüzüne çiktigi anlar görenleri hayran birakti.

“Evlilik tekliflerini burada yapiyorlar’

Inli Balikli Gölü’nde çalisan Ibrahim Çakmak, gölün 2003’ten bu yana hizmet verdigini belirterek, “Su anda muhtarlik bünyesinde isletilmeye devam etmektedir. Burasi daha çok hayvanseverler ve dogaseverler tarafindan ziyaret edilen önemli bir noktadir. Buraya hafta sonu vatandaslar yogun olarak gelmektedir. Yogun ii temposundan bunalan insanlar hafta sonu aileleriyle, çocuklariyla vakit geçirmek için buraya gelirler. Burada bizim sazanlarimiz var göl içerisinde, tutulmasi ve yenmesi yasaktir. Sazanlarimiza yem verirler çocuklar ve aileler. Yem vererek stres atarlar. Genelde manzarasi çok güzeldir ve agaçliklarla çevrilidir. Buraya gelin ve damatlar fotograf çekimine gelir. Dogum günü, nisan, evlilik teklifi gibi bu güzel yeri degerlendirirler insanlar” diye konustu.

Kaynak: İHA