Kurtulmus, Konya'da Silahli Saldirida Öldürülen 7 Kisinin Ailesine Taziye Ziyaretinde Bulundu Açiklamasi

'Bizim 83 milyon Türkiye Cumhuriyeti vatandasimizin her birisi için Türkiye'nin her karis topragi kendi ilidir, kendi memleketidir, kendi vatanidir' 'Böyle bir büyük acidan hiç kimse siyaset çikarmaya kalkmasin. Bu meselenin arkasinda KürtTürk meselesi ya da etnik çatismalar yoktur' 'Hiç kimse kardesligimizi, birligimizi bozmadi, bozamayacak ve insallah kiyamete kadar bu ülkenin gerçek sahipleri olarak, TürklerKürtler hep beraber bu ülkede omuz omuza yasayacagiz'

AK Parti Genel Baskanvekili Numan Kurtulmus, Konya'da ayni aileden 7 kisinin öldürüldügü olaya iliskin, "Bizim 83 milyon Türkiye Cumhuriyeti vatandasimizin her birisi için Türkiye'nin her karis topragi kendi ilidir, kendi memleketidir, kendi vatanidir." dedi.

Kurtulmus, beraberinde Adalet Bakani Abdulhamit Gül ile Karatay ilçesinde bulunan taziye evinde Dedeogullari ailesinin yakinlarina bas sagligi ziyaretinde bulundu.

Silahli saldirida hayatini kaybedenlerin yakinlarina sabir dileyen Kurtulmus, ziyaret sonrasi gazetecilere yaptigi açiklamada, "Acimiz çok büyük. Olayi duydugumuz andan itibaren hepimizin cigerleri yaniyor. Gerçekten yüregimiz sizliyor. Büyük bir katliam, büyük bir aci, büyük bir insanlik disi vahsetle karsi karsiyayiz." ifadelerini kullandi.

Ölenlere Allah'tan rahmet dileyen Kurtulmus, söyle devam etti:

"Göstermis oldugu büyük sabir ve metanet dolayisiyla aile hakikaten her türlü sükrana, her türlü övgüye layik bir tavir içerisindedir. Bir Müslüman insana yakisir tavir içerisinde, sükunetle bu olayi karsiliyorlar. Allah rahmet eylesin. Çok büyük bir acidir. Olayin sonuna kadar takipçisi olacagiz ve insallah suçlu ya da suçlular kimlerse, en ufak bir detayi kaçirmadan, en ufak bir detay unutulmadan ilk andan itibaren hem Cumhuriyet Savciligimiz hem Emniyet teskilatimiz bu isin üzerinde yogunlukla çalisiyor. Insallah en kisa süre içerisinde fail ya da varsa arkasinda baska birileri, bunlarin hepsi yakalanacaktir diye ümit ediyoruz."

Olayin aydinlatilmasi için titiz çalisma yürütüldügünün altini çizen Kurtulmus, sözlerini söyle sürdürdü:

"Bu vesileyle sunu ifade etmek isterim; böyle bir büyük acidan hiç kimse siyaset çikarmaya kalkmasin. Bu meselenin arkasinda Kürt-Türk meselesi ya da etnik çatismalar yoktur. Maalesef çok vahsice yapilmis, önceden tasarlanip tasarlanmadigini bilmiyoruz ama sonuçta vahsice yapilmis, insanlik disi bir katliamla karsi karsiyayiz. Bunu yapan insan dahi olamaz. Bizim ülkemizde asirlardir biz farkli etnik yapilardan insanlar, kardesçe, akraba olarak, es olarak, komsu olarak birlikte yasiyoruz. Hatta o kadar ki bu aile, bildiginiz gibi Dedeogullari ailesi Kars kökenlidir. Buraya Kars'tan gelmisler. 7 tane canlarini burada kaybetmisler. Konya'yi o kadar çok benimsemisler ki evlatlarini burada defnettiler. Yani artik burali olmuslar. Bizim 83 milyon Türkiye Cumhuriyeti vatandasimizin her birisi için Türkiye'nin her karis topragi kendi ilidir, kendi memleketidir, kendi vatanidir."

- "Kiyamete kadar Türkler-Kürtler omuz omuza yasayacagiz"

Kurtulmus, kötü niyetlerle ortaya atilan iddialarin gerçegi yansitmadigini belirterek söyle konustu:

"Buradan asla kimse bir çatisma, bir gerilim, bir provokasyon çikarmaya kalkmasin. Bugün cenaze töreni boyunca da bütün cenazeye katilanlar büyük bir sagduyuyla, edeple, saygiyla, Müslümanlik geleneklerine uygun bir sekilde cenazeyi ilk andan itibaren getirdiler ve defin sonuna kadar da böyle oldu. Bazi karanlik çevreler, her isten siyaset üretmeye kalkan çevreler, bu isin içerisinden birtakim gerilimler, birtakim etnik çatismalar falan çikarmaya çalisir. Bu sagduyuyu sonuna kadar koruyacagiz.

Bu memleketteki hiçbir vatandasimizin bir digerinden zerre miskal ne üstünlügü ne de asagi olmasi söz konusu degildir. Türkiye Cumhuriyeti'nin bütün vatandaslari etnik kökeni ne olursa olsun, mezhebi, mesrebi, hayat tarzi ne olursa olsun herkes esit ve özgür yurttastir. Milletimiz, sonuna kadar bu duygulara sahip çikiyor. Kardesligimize, birligimize sahip çikiyor. Hiç kimse kardesligimizi, birligimizi bozmadi, bozamayacak ve insallah kiyamete kadar bu ülkenin gerçek sahipleri olarak, Türkler-Kürtler hep beraber bu ülkede omuz omuza yasayacagiz."

Aileye metanetleri dolayisiyla tesekkür eden Kurtulmus, Konya'nin da Türkiye'nin de huzurunu hiç kimsenin bozamayacagini vurguladi.
Kaynak: AA