GÜNCELLEME 2 - Kayseri'de Baraj Gölünde Kaybolan Ikisi Çocuk 3 Kisinin Cansiz Bedenine Ulasildi

CENAZELERIN DEFNEDILMESI EKLENDI.

Kayseri'de Sarimsakli Baraji gölünde kaybolan ikisi kiz çocugu 3 kisinin cesedi sudan çikarildi.

Melikgazi ilçesinde girdikleri Sarimsakli Baraji'nda gözden kaybolan Halimulati Musilimani (10) ve Selma Abdulhamit (16) ile yakinlarini kurtarmaya çalisirken gölde kaybolan Abudushoukuer Tuerxunguli'yi (28) havanin aydinlanmasiyla yeniden baslatilan arama çalismalarinda sona gelindi.

Olay yerinde jandarma genis güvenlik önemli alirken, AFAD, Kayseri Büyüksehir Belediyesi itfaiyesi ve Turkuaz Arama Kurtarma ekipleri de kaybolan çocuklar ile kadini bulmak için çalismalara katildi.

Konya'dan ve İçel'den Polis Su Alti Arama Kurtarma ekiplerinin de destek verdigi çalismalarda, ikisi kiz çocugu 3 kisinin cansiz bedenine ulasildi.

Kayseri Devlet Hastanesi'nde yapilan otopsi isleminin ardindan cenazeler, Sehir Mezarligi'nda bulunan Hulusi Akar Camisi'ne getirildi.

Burada kilinan namazin ardindan cenazeler, götürüldükleri Bülbül Pinari Mezarligi'nda yan yana topraga verildi.

Cenaze törenine, Büyüksehir Belediye Baskani Memduh Büyükkiliç da katildi.

Baraj kiyisina aileleriyle piknige giden kiz çocuklari Halimulati Musilimani ve Selma Abdulhamit, dün girdikleri gölde gözden kaybolmus, çocuklarin yakini Abudushoukuer Tuerxunguli de kurtarma amaciyla girdigi gölde kaybolunca arama çalismasi baslatilmisti.
Kaynak: AA