Türkiye Diyanet Vakfi, Azerbaycan'da Kurban Bagisinda Bulundu

Diyanet Isleri Baskanligi Azerbaycan Din Hizmetleri Müsaviri Zeki Yavuzyilmaz: 'TDV ile bu yil toplamda 180 büyükbas kurban kesiyoruz. Bu kurbanlari 1260 hisse halinde kardeslerimizle paylasacagiz. Kurban paylasmaktir. Biz her zaman Azerbaycan'in yanindayiz'

Türkiye Diyanet Vakfi (TDV), bu yilki "Kurbanini paylas, kardesinle yakinlas" sloganiyla düzenledigi etkinlikle Azerbaycan'da 1260 hisse kurban eti dagitimi yapacak.

Kurban Bayrami dolayisiyla ülkeye gelen TDV görevlileri gözetiminde baskent Bakü'de sabahin erken saatlerinden itibaren kurban kesimleri basladi.

Veteriner hekimlerin denetimi altinda bagisçilarin tek tek isimleri okunarak yapilan kesimlerin ardindan etler titiz sekilde pay edildi.

Posetlere konulan kurban etleri, ülkedeki ihtiyaç sahiplerine ulastirilacak.

Diyanet Isleri Baskanligi Azerbaycan Bakü Din Hizmetleri Müsaviri Zeki Yavuzyilmaz, geçen yil dünyayi etkisi altina alan yeni tip koronavirüs (Kovid-19) nedeniyle ülkede faaliyet yapamadiklarini söyledi.

Bu yil ise hizli bir sekilde kurbana hazirlik yaptiklarini dile getiren Yavuzyilmaz, "TDV ile bu yil toplamda 180 büyükbas kurban kesiyoruz. Bu kurbanlari 1260 hisse halinde kardeslerimizle paylasacagiz. Kurban paylasmaktir. Biz her zaman Azerbaycan'in yanindayiz. Ramazan ayinda gida yardimlari, hediye paketleri ve çocuklara oyuncaklar hediye etmistik, 8 tir yardim dagitmistik. Iyiligi dünyaya hakim kilmayi amaçliyoruz." dedi.

Bu yil Azerbaycan'da kurbanin farkli kutlandigina dikkati çeken Yavuzyilmaz, "Karabag, yillar sonra özgürlügüne kavustu. Bu nedenle bayram daha bir sevkle kutlaniyor. Bu zaferde en büyük pay sehitlerindir. Biz de kurban hisselerimizi öncelikle sehit ailelerine, Karabag'dan yillar önce göç edenlere, yetim ögrencilere ve ihtiyaç sahiplerine dagitacagiz." diye konustu.

TDV Azerbaycan Ülke Sorumlusu Irfan Kerim Görgülü de kardes ülke Azerbaycan'daki ihtiyaç sahibi insanlara yardim elini uzatmaya devam ettiklerini söyledi. Kurbanlarin hijyenik ortamda, dini vecibelere uygun bir sekilde kesildigine dikkati çeken Görgülü, "Umarim Türkiye'deki bagiscilarimizin yardimlariyla buradaki kardeslerimizin bayram sevinçlerini katlayacagiz. Bagiscilarimiza tesekkür ediyoruz. Emanet kurbanlarini en uygun sekilde keserek dini vecibelerini yerine getirmelerine vesile olduk. Onlarin sayesinde buradaki yüzlerce insanin yüzü güldü. " ifadelerini kullandi.

Kaynak: AA