Kosova'da Yüzlerce Müslüman Kurban Bayrami Namazini Kildi

Kosova’nin baskenti Pristine’deki yüzlerce Müslüman Fatih Sultan Mehmet Camii’inde Kurban Bayrami namazini kildi.

Kosova'da Yüzlerce Müslüman Kurban Bayrami Namazini Kildi
Kosova’da uzun bir zamandan sonra ilk kez Covid-19 kisitlamalari olmadan bayram kutlamasi yapildi. Kosovalilar Kurban Bayrami namazi için camilere akin etti. Baskent Pristine’de bayram vesilesiyle merkezi kutlama 2010 yilinda Türk Isbirligi ve Koordinasyon Ajansi Baskanligi (TIKA) tarafindan restore edilen tarihi Fatih Sultan Mehmet Camii’inde yapildi. Cami bayram namazi için gelen Müslümanlarla dolup tasti. Cami içinde ve cami avlusunda bayram namazini eda eden Müslümanlar, Kurban Bayrami’ni karsilamanin sevincini yasadi. Baris, bereket, dayanisma ve hosgörü dualarina katilan Kosovalilar, namazin ardindan bayramlasti.

Kosova Islam Birligi Baskani Naim Ternava, bayram namazini kildirmasinin ardindan okudugu bayram hutbesinde, dini bayramlarin sürekli olarak maddiyattan önce manevi refahi, coskudan önce bilgeligi, baskidan önce adaleti, çatisma ile siddetten önce barisi ve açgözlülükten önce dayanisma ve hayirseverligi tesvik ettigini vurguladi.

Kurban Bayrami’nin temelinde fedakarlik, esitlik, dayanisma, iyilik ve esi benzeri olmayan degerler barindirdigini kaydeden Müftü Ternava, “Bu durum, bayramlarin müminlere ve insanliga kazandirdigi degerlerdir. Kurban Bayrami, Müslüman müminler için yilin en önemli anlarindan biridir. Hepinizi bayrami kutlamaya, bu bayramin faydalarindan yararlanmaya ama ayni zamanda Covid-19 tedbirlerine uymaya davet ediyorum” dedi.

Bayram namazini kilan Fahredin Ethemi, Kurban Bayrami’nda camilerde yasanan coskunun mutluluk verici oldugunu belirterek, tüm Islam aleminin bayramini kutladi.

Agron Rukovci ise “Çok mutluyum. Hislerimi çok yogun. Bayram farkli bir hissiyat veriyor insana” dedi.

Tüm Müslümanlarin bayramini kutlayan Sabri Bekaj da, hep birlikte bayramin verdigi sevinç içinde namazi kilmanin büyük bir mutluluk verdigini belirtti.

Kaynak: İHA