Bayburt'un Ödüllü Müzesinin Ziyaretçileri Selçuklu Mimarisi Handa Agirlaniyor

2021 yili Avrupa Müze Ödülü’nü Bayburt’a kazandiran Kenan Yavuz Etnografya Müzesi, yogun günler yasiyor. Müzenin bitisiginde, Selçuklu mimarisi örnek alinarak insa edilen konaklama tesisi "Loru Han", kapilarini açti.

Bayburt'un Ödüllü Müzesinin Ziyaretçileri Selçuklu Mimarisi Handa Agirlaniyor
Müze bünyesine kazandirilan konaklama tesisi Loru Han’in geçtigimiz hafta sonu açilmasinin ardindan ziyaretçi akinina ugrayan Kenan Yavuz Etnografya Müzesi, kültür ve deneyim turizmi açisindan önemli ayricaliklar sunuyor. Müzenin kurucusu Kenan Yavuz, temmuz ayi basi itibariyle yogun günler geçirdiklerini belirtti.

Yavuz, hafta içi 100, hafta sonu ise ziyaretçi sayisinin 250’leri astigini ifade ederek Loru Han’in mimarisiyle büyük begeni topladigini söyledi.

Birden çok kültür deneyimi 5 dönüm gibi büyük bir araziye sadece 10 oda yaptiklarini ve böylelikle amaçlarinin sadece kültür turizmini canlandirmak oldugunu aktaran Yavuz, Loru Han için düsündüklerinin ticari kaygi gütmeden kendi sürdürülebilirligini saglamak oldugunu belirtti.

Kültür ve deneyim turizminde Türkiye’nin en iyisi olma iddiasinda olduklarini ifade eden Yavuz, müzeyi ziyaret edenlere Otlukbeli’deki kirmizi su ve Akyaka’daki tarihi çesme gezileri, at arabasi ile yayla turlari, tandir yakmak, açik havada film gösterileri gibi deneyimler edindirdiklerini kaydetti.

Kültür ve deneyim turizminin pandemi sonrasi dünyanin yeni trendi oldugunu söyleyen ve insanlarin tabiat, doga ve halkla iç içe bir yasami tercih ettiklerini bildiren Yavuz, Bayburt genelinde de tarihi ve turizm noktalarini birbirine baglamak gerektiginin altini çizdi.
Kaynak: İHA