Saglik Bakani Koca Sakarya'da Toplu Açilis Töreninde Konustu Açiklamasi

'Sagliga yapilan yatirimlarin, güçlü altyapimizin ve fedakarca çalisan saglikçilarimizin sayesinde salginla mücadeleyi birçok ülkeden daha etkili yürüttügümüze inaniyorum. Pandemiyi gündemimizden çikarmayi hedefledigimiz bu günlerde hemsirelerimiz, doktorlarimiz, saglik çalisanlarimiz insan üstü gayretle çaba harcamakta ve asilamada dünya rekorlari kirmaktadir' 'Pandemiyi hayatimizdan silebilmek için toplumsal bagisiklik hedefimize ulasmak zorundayiz. Tüm vatandaslarimizin bu suurla hareket etmesini diliyorum. Her ferdi en az bir doz asi olmus bir ülke olarak Kurban Bayrami'na girmek istiyoruz'

Saglik Bakani Fahrettin Koca, sagliga yapilan yatirimlarin, güçlü altyapinin ve fedakarca çalisan saglikçilarin sayesinde salginla mücadelenin birçok ülkeden daha etkili yürütüldügünü belirterek, "Pandemiyi gündemimizden çikarmayi hedefledigimiz bu günlerde hemsirelerimiz, doktorlarimiz, saglik çalisanlarimiz insan üstü gayretle çaba harcamakta ve asilamada dünya rekorlari kirmaktadir." dedi.

Bakan Koca, Sakarya Üniversitesi Egitim ve Arastirma Hastanesi Kadin Dogum ve Çocuk Hastaliklari Hizmet Binasi, Akçay Baraji Alternatif Içme Suyu ve Hidroelektrik Santrali, Karasu Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi ile yapimi tamamlanan diger projelerin, Cumhurbaskani Recep Tayyip Erdogan'in katilimiyla düzenlenen açilis töreninde yaptigi konusmada, güçlü bir saglik sisteminin insanlik için hayati bir önem tasidigini söyledi.

Bunun kiymetinin tüm dünyayi kasip kavuran yeni tip koronavirüs (Kovid-19) salgininda bir kez daha ortaya çiktigini, dünyada bu salginla bas edecek saglik altyapisina ve iyi yetismis insan gücüne sahip nadir ülkelerden biri olmanin gururunu yasadiklarini aktaran Koca, "Sayin Cumhurbaskanimizin liderliginde gittikçe gelisen altyapisiyla birlikte saglik sistemimizin geldigi nokta yalnizca vatandaslarimiz tarafindan degil, Dünya Saglik Örgütü basta olmak üzere uluslararasi örgütler ve uzmanlar tarafindan da takdir edilmektedir." diye konustu.

Koca, Sakarya'da yatirim bedeli yaklasik 1 milyar lira olan toplam 52 saglik tesisinin yapimini süratle tamamladiklarini ve hizmete açtiklarini dile getirerek söyle devam etti:

"Yapimi tamamlanan ve hasta kabulüne baslayan Sakarya Egitim ve Arastirma Hastanesine bagli Kadin Dogum ve Çocuk Hastanesi ek binasi 370 yatagiyla bölgeye hizmet vermeye basladi. Hastanemizde 27 kadin dogum poliklinigi, 26 çocuk poliklinigi, 5 ameliyathane bulunmaktadir. 4 farkli yerleskede hizmet veren Sakarya Egitim ve Arastirma Hastanemiz, Kadin Dogum ve Çocuk Hastanesi ek binasinin da devreye alinmasiyla toplam 1300 yatak kapasitesine kavusmustur. Sakarya'da 10 farkli saglik yatiriminin halen insaati devam etmektedir. Bölgenin kavsak noktasinda bulunan bu güzel ilimizi, saglik üssü haline getirecek olan ise hiç süphesiz ihalesi tamamlanan ve insaatina baslanacak olan Sakarya Sehir Hastanemizdir."

Koca, ortalama 2 yilda tamamlanmasi hedeflenen sehir hastanesinin nitelikli hasta yataklari, gelismis laboratuvarlari, ameliyathaneleri, son teknolojiye sahip tibbi cihazlari ve yogun bakim kapasitesiyle sadece Sakarya'nin degil, bölgenin saglik hizmetinde önemli bir ihtiyacini karsilayacagini kaydetti.

Istanbul Sancaktepe ve Yesilköy ile KKTC ve Arnavutluk'ta insa edilen acil durum hastanelerinin bir benzerini de Sakarya'da hizmete sunacaklarinii aktaran Koca, salgin, deprem ve afet disinda da hizmet verecek 106 yatakli acil durum hastanesinin insaat asamasina geldigini bildirdi.

Koca, hizli bir gelisme gösteren Sakarya'da altyapi ve saglik insan kaynagini güçlendirmek yönünde atilan adimlardan da bahsetti.

- Saglik çalisanlarina ve vatandaslara tesekkür

Salgin sürecinde saglik çalisanlarinin fedakarca görev yaptigini vurgulayan Koca, "Sagliga yapilan yatirimlarin, güçlü altyapimizin ve fedakarca çalisan saglikçilarimizin sayesinde salginla mücadeleyi birçok ülkeden daha etkili yürüttügümüze inaniyorum. Pandemiyi gündemimizden çikarmayi hedefledigimiz bu günlerde hemsirelerimiz, doktorlarimiz, saglik çalisanlarimiz insan üstü gayretle çaba harcamakta ve asilamada dünya rekorlari kirmaktadir." diye konustu.

Koca, vatandaslarin teveccühünden de memnun olduklarini belirterek, "Ancak pandemiyi hayatimizdan silebilmek için toplumsal bagisiklik hedefimize ulasmak zorundayiz. Tüm vatandaslarimizin bu suurla hareket etmesini diliyorum. Her ferdi en az bir doz asi olmus bir ülke olarak Kurban Bayrami'na girmek istiyoruz. O zaman bu Kurban Bayrami bu hastaligi hayatimizdan silen bir bayram olacaktir. Bu vesileyle pandemide canla basla çalisan, yogun asilama programinda emek veren tüm saglik çalisanlarimiza, onlarin bu emeklerine asilarini olarak ve tedbirlere uyarak karsilik veren vatandaslarimiza bir kez daha tesekkür etmek istiyorum." ifadesini kullandi.
Kaynak: AA