Gaziosmanpasa Kentsel Dönüsümle Bir Camiye Daha Kavustu

Gaziosmanpasa’da “Karayollari Kentsel Dönüsüm Projesi” kapsaminda insa edilen Mehmet Zahid Kotku Camii dualar esliginde ibadete açildi.

Gaziosmanpasa Kentsel Dönüsümle Bir Camiye Daha Kavustu


Kentsel dönüsümle ilçeye yeni sosyal, kültürel ve yesil alanlar kazandiran Gaziosmanpasa Belediyesi, manevi degerlerin bulusma noktasi olan camilere de yenilerini ekliyor. “Karayollari Kentsel Dönüsüm Projesi” kapsaminda Karayollari Mahallesi’nde Mehmet Zahid Kotku Camii, düzenlenen tören ile açildi. Açilisa, Gaziosmanpasa Kaymakami Numan Hatipoglu, Gaziosmanpasa Belediye Baskani Hasan Tahsin Usta, AK Parti Ilçe Baskani Fatih Aydemir ve vatandaslar katildi.

Camii Gaziosmanpasa Belediyesi ve Toplu Konut Idaresi Baskanligi (TOKI) is birliginde gerçeklestirildi.

Kuran-i Kerim tilaveti ile baslayan açilis programi protokol konusmalari ile devam etti. Konusmanin sonunda dualar edilip açilis kurdelesi kesildi. Açilistan sonra Belediye ekipleri, vatandaslara ikramda bulundu. 583 m proje alanina sahip camii, açik alanlariyla birlikte ayni anda bin 345 vatandasin ibadet etmesine imkan taniyacak.

“Küçük cami yapiyoruz bereketli cemaatlerle namaz kiliyoruz”

Sehirlerde yasamin zorlastigini söyleyen Gaziosmanpasa Belediye Baskani Hasan Tahsin Usta, “Camimiz hayirli olsun. Sehirlerde yasam zorlasinca camii yapma alanlari da oldukça zor oluyor. Kentsel dönüsüm çalismalari kapsaminda hedefimiz her bölgede sosyal donatilarin tamamini da yerine getirirken okul, cami, spor salonu ve otopark sorununu bu projede çözmek. Bu projede örnek bir projedir. Camimiz baktiginiz zaman çok küçük gibi görünüyor ama biz cami konseptlerini sehrimizde degistiriyoruz. Büyük camiler yapiyoruz içi bos cemaatler geliyor. Küçük cami yapiyoruz bereketli cemaatlerle namaz kiliyoruz. Büyük camileri yapmak bir maliyet, isletmek ikinci maliyet, temizlemek üçüncü maliyet, bakim onarimi dördüncü bir maliyet ve cemaat yok besinci maliyet. Küçük camileri sokak baslarina uygun alanlara daha güzel modern mimarilerle insanlarin gelisimini kolaylastirmaktir. Yani daha küçük camilerde daha sohbet bari ibadet yapma imkani sunmak istiyoruz. Sehrimize 5 tane caminin ibadete açilmasini saglayacagiz” dedi.



“Camiler Allah’in evleridir”

Cemaatin camilere sahip çikacagini söyleyen Fuzul Grup Yönetim Kurulu Baskani Mahmut Akbal, “Burasi belediye ve TOKI’nin isbirligi ile kazandirilmis kentsel dönüsüm alanidir. Burada 612 konut, lise, ortaokul, spor tesisleri ve açilan camimizle beraber hizmete giriyor. Camiler Allah’in evleridir. Biz yaptik mi cemaatimiz sahip çikar. Daha güzellerini ve daha iyilerini yapmayi nasip etsin” dedi.

Caminin açilisina mutlu olan Mahalle sakini Metin Ete, “Böyle bir caminin Gaziosmanpasa Karayollari Mahallesi’nde yapilmasindan dolayi çok mutluyuz. Ismi Mehmet Zahid Kotku camisidir. Kendisi Islam adina çok faydasi olan bir alimimiz. Beklenmeyen bir kalabalik var. Her gelen güze sekilde namazini kilar” ifadelerinde bulundu.

Proje kapsaminda insa edilen Süleyman Sah Anadolu Lisesi de 2021-2022 Egitim ve Ögretim Yili’ndan itibaren egitim vermeye baslayacak. 8 bin 500 metrekare alanda insa edilen 32 derslikli okulda; 700 metrekarelik ve 200 kisi seyirci kapasiteli kapali spor salonu, kimya, biyoloji ve fizik laboratuvari, bilisim atölyesi, müzik atölyesi, tasarim beceri atölyesi, bilgisayar dersligi, kütüphane ve çok amaçli salon yer aliyor. Okul, cami ve kapali spor salonunun yatirim maliyeti ise 23,5 Milyon TL olarak ifade edildi.
Kaynak: İHA