Gaziantep Hayvanat Bahçesi Yeni Misafirlerini Agirlamaya Basladi

Gaziantep Büyüksehir Belediyesi’ne bagli Gaziantep Hayvanat Bahçesi ve Dogal Yasam Parki, yasadisi yollarla Türkiye’ye getirilen 54 hayvani koruma altina aldi. Hayvanlar, uygulanacak gerekli tedaviler ve karantina süresinin ardindan türdaslari ile beraber Hayvanat Bahçesi’nde yasamaya baslayacaklar.

Gaziantep Hayvanat Bahçesi Yeni Misafirlerini Agirlamaya Basladi
Ülke genelinde yarali birçok hayvana yeni yuva olan Gaziantep Büyüksehir Belediyesi bünyesine hizmet veren Gaziantep Hayvanat Bahçesi ve Dogal Yasam Parki, yeni üyelerini agirlamaya basladi.

Istanbul Emniyet Müdürlügü’nce yapilan operasyonlar sonrasi yakalanan 13’ü boa, 2’si Misir ve biri 1 Meksika türü olmak üzere toplamda 16 yilan, Alex ve Jako türünden 29 adet papagan, 4 Koati, 3 Alpaka ve 2 Rakun Milli Parklar 1’inci Bölge Müdürlügünce Gaziantep Hayvanat Bahçesi ve Dogal Yasam Parki ekiplerine teslim edildi. Gerekli tedavilerin yapilmasi ve rutin karantina süresi sonrasi türdaslari ile beraber yasamaya baslayacak yeni hayvanlar, hayvanat bahçesi ekiplerince hazirlanan yuvalarina götürüldü.

Gaziantep Hayvanat Bahçesi ve Dogal Yasam Parki’ni herkesin görmesi gerekiyor”

Konu hakkinda açiklamada bulunan Dogal Hayati Koruma ve Hayvanat Bahçesi Daire Baskani Celal Özsöyler, “Gaziantep Büyüksehir Belediyesi Dogal Hayati Koruma ve Dogal Yasam Parkimiza Istanbul’a yasa disi yollarla sokulan Milli Parklar 1’nci Bölge tarafindan yakalanan hayvanlari getirdik. Yogun bakim ve karantina uygulamalarini gerçeklestiriyoruz. Belli bir süre sonra yasamlarini dogada sürdüremeyecegi için burada kendilerini misafir edip bakacagiz. Gaziantep Hayvanat Bahçesi ve Dogal Yasam Parki herkesin görmesi gerekiyor. Burasi yaklasik 1 milyon 500 bin dönüm üzerine kurulu, safari parki bulunan bir alan. Hayvanlarin dogal yasam alanlarini düsünülmüs. 350 türden 7 bin 500 hayvan bulunuyor. Su ana kadar pandemi döneminde 1 milyon 500 bin kisi ziyaret etti. Pandemi öncesi 5 milyon ziyaretçi geliyordu. Bu dönemde hayvanat bahçemiz eski günlerini tekrardan yakalayacak” diye konustu.

Kaynak: İHA