KKTC Maras Bölgesinde 'Baris Ve Özgürlük Yüzme Maratonu' Etkinligi Düzenlendi

Kuzey Kibris Türk Cumhuriyeti (KKTC) Gazimagusa'da bulunan Maras bölgesinde "Baris ve Özgürlük Yüzme Maratonu" etkinligi düzenlendi.

Yarismanin ödül törenine, KKTC Cumhurbaskani Ersin Tatar, Basbakan Ersan Saner, Basbakan Yardimcisi Ekonomi ve Enerji Bakani Erhan Arikli, Güvenlik Kuvvetleri Komutani Tümgeneral Zorlu Topaloglu, Gazimagusa Belediye Baskani Ismail Arter ve davetliler katildi.

20 Temmuz Baris ve Özgürlük Bayrami dolayisiyla düzenlenen maratona 72 sporcu katilirken, KKTC Su Sporlari Federasyonunca Maras sahilinde yer alan Millet Bahçesinde küçüklerin 1500 ve büyüklerin de 3 bin metrede mücadele ettigi yarismanin sonunda dereceye girenler ödüllendirildi.

Tatar, törende yaptigi konusmada, Maras’in 46 yil sonra insanliga hizmet etmesinin, kardeslik ve dayanismanin, sporun çok önemli oldugunu belirterek, etkinlige katilan tüm sporculari tebrik etti.

Izolasyonlarin insanlara haksizlik olduguna isaret eden Tatar, her platformda bu haksizligi dile getirdiklerini vurguladi.

Tatar, "Önemli olan yilmamak, pes etmemek çünkü en dogal insan hakkimizi istiyoruz." dedi.

Ada ülkesi olarak yüzme etkinliklerinin desteklenmesi ve gelistirilmesi gerektigini dile getiren Tatar, spora destek vermeye devam edeceklerini aktardi.

"Devletimizin ve bütün bu bize verilen imkanlarin degerini bilelim." diyen Tatar, basarili sporcularin devleti temsil etmede önemli oldugunu vurguladi.

- "Maras sahili artik herkes tarafindan ziyaret edilebiliyor"

Basbakan Saner de konusmasinda, yarismaya katilan tüm sporculari tebrik etti.

Ortaya koyduklari iki egemen esit devlet tezi yaninda ezber bozan politikalar sayesinde bugün burada bu güzel etkinligin düzenlenebildigini vurgulayan Saner, Kibris’in belki de en güzel sahili Maras sahilinin artik herkes tarafindan ziyaret edildigini, bunu da ezber bozan siyaset sayesinde yaptiklarini söyledi.

Saner, izolasyonlarin insanlik disi olduguna dikkati çekerek, hükümet olarak spor branslarinin gelismesi için her zaman sporun yaninda olduklarini kaydetti.

Genel klasmanda kadinlar 3 bin metrede birinci Özgül Çetin, ikinci Nermin Ulaç, üçüncü Berçin Baydar, erkeklerde birinci Dogukan Ulaç, ikinci Emre Ersoy, üçüncü Sarp Isçi oldu.

Kaynak: AA