Iran'in Huzistan Eyaletinde Su Kesintisi Gösterilerinde Ölenlerin Sayisi 3'E Çikti

Iran'in güneybatisinda Arap kökenlilerin yogun oldugu Huzistan eyaletindeki su kesintilerine tepki olarak üç gündür düzenlenen gösterilerde hayatini kaybedenlerin sayisinin 3'e yükseldigi bildirildi.

Muhafazakarlara yakinligiyla bilinen Fars Haber Ajansi'na göre, Iran Meclisi Huzistan Milletvekili Kasim Saidi, Meclisteki konusmasinda, Huzistan eyaletindeki dün ve bugünkü gösterilerde 2 kisinin öldürüldügünü söyledi.

Saidi, gösterici gençlerin kimligi belirsiz kisiler tarafindan provokasyon amaciyla öldürüldügünü öne sürdü.

Iki gencin isimlerinin Kasim Haziri ve Mustafa Naimavi oldugu belirtilirken, reformistlere yakinligiyla bilinen Sahamnews Telegram sitesi de gösterilerde Ali Mezrea adli bir kisinin de hayatini kaybettigini duyurdu.

Sadegan Kaymakami Omid Sabripur, dün kentindeki eylemler sirasinda bir göstericinin vurularak öldügünü belirtmisti.

Huzistan eyaletinin önemli su kaynaklarindan "Hur'ul-Azim" göletlerinin ve Kerhe Nehri'nin kurumasi ve Karun Nehri'nden baska bölgelere su transferi için hazirlanan projeye izin verilmesinin ardindan ortaya çikan içme suyuna erisim sorunu nedeniyle Hamidiye, Bostan, Sadigan, Sus, Danyal ve Mahsehr kentlerinde 15 Temmuz Persembe günü aksam saatlerinde baslayan gösteriler dün aksam da daha kalabalik gruplarin katilimiyla devam etmisti. Emniyet güçleri gösterilere müdahale etmisti.

Kaynak: AA