Dünyanin En Yüksek Peribacasi Restorasyon Çalismalari Sonrasi Yeniden Ziyarete Açildi

Türkiye’nin önemli turizm merkezlerinden Kapadokya bölgesinde bulunan ve dünyanin en yüksek peribacasi konumunda olan Uçhisar Kalesi, 7 aylik süren restorasyon çalismalarinin ardindan yeniden ziyarete açildi.

Dünyanin En Yüksek Peribacasi Restorasyon Çalismalari Sonrasi Yeniden Ziyarete Açildi
Nevsehir’in merkez ilçeye bagli Uçhisar beldesinde bulunan ve dünyanin en yüksek peribacasi konumunda bulunan Uçhisar Kalesi, 7 ay boyunca devam eden restorasyon çalismalarinin tamamlanmasinin ardindan yeniden ziyarete açildi. Restorasyon çalismalarinin tamamlanmasinin ardindan Uçhisar Belediyesi tarafindan Uçhisar Kalesi’nin yeniden hizmete açilmasindan dolayi açilis programi düzenlendi.

Uçhisar Kalesi önünde düzenlenen program Nevsehir Belediyesi mehteran takiminin mehter marslari söylemesi ile baslarken açilis konusmasini yapan Uçhisar Belediye Baskani Osman Süslü, "2020 yilindan bölgenin en önemli sembolü olan Uçhisar Kalesi’nin restorasyon çalismalarina baslamistik. Yüzde 90 oraninda tamamlanan restorasyon çalismalarimiza Nevsehir Valimiz Inci Sezer Becel’in basta olmak üzere AK Parti Nevsehir milletvekillerimiz Yüce Menekse ve Mustafa Açikgöz’ün destekleriyle ve Çevre ve Sehircilik Bakanligimizin destekleriyle bu çalismamiza basladik. Yaklasik 7 ay süren restorasyon çalismamiz Haziran ayi sonu itibariyla tamamlandi. Bu çalisma esnasinda bizlere gösterilen kolayliklar ve destekler münasebetiyle 2020 yilinda bölgemizin korunmasina, yatirimlarin güçlenmesine yönelik kurulmus olan Kapadokya Alan Baskanligi yöneticilerine de tesekkür ediyorum” dedi.

AK Parti Il Baskani Ali Kemikkiran ise burada yaptigi konusmada, “Kapadokya bölgemizin her noktasindan görülen Uçhisar Kalesi ve Kapadokya’yi temasa etmek için en güzel noktada bulunuyoruz. Bu bölgenin bu kalenin restorasyonu için ciddi emekler ve ciddi bir bütçe ayrildi. Burada katkisi olan Valimize, milletvekillerimize ve Uçhisar Belediyemize bölgemiz adina tesekkür ediyorum” diye konustu.

Konusmalarin ardindan dualarin edilmesinin ardindan Uçhisar Kalesi, AK Parti Il Baskani Ali Kemikkiran, Nevsehir Belediye Baskani Dr. Mehmet Savran, Uçhisar Belediye Baskani Osman Süslü, AK Parti Merkez Ilçe Baskani Ferit Yigitarslan ve AK Parti Kadin Kollari Baskani Ayse Bilgiç tarafindan ziyarete açildi.
Kaynak: İHA