Güneysu'daki Sel Ve Heyelanin Hasari Gün Agarinca Ortaya Çikti

Güneysu Belediye Baskani Rifat Özer: 'Ilçede 8 mahalleye yol olmadigi için ulasamiyoruz. Hayati tehlikesi olan yerleri öncelik vererek bosalttik'

Rize'nin Güneysu ilçesinde siddetli yagisa bagli olusan sel ile heyelanin yol açtigi hasar gün agarinca ortaya çikti.

Sel ve heyelan nedeniyle ilçe merkezinde iki caddede yaklasik 3 metre yüksekliginde toprak birikintisi olustu. Gece geç saatlerden itibaren çevre illerden ve Rize'den gelen ekipler ilçe merkezinde temizleme çalismasini sürdürüyor.

Güneysu Belediye Baskani Rifat Özer, AA muhabirine, dün aksam saatlerinde etkili olan yagisin ardindan sel ve heyelan meydana geldigini, merkeze elektrik verilemedigini söyledi.

Heyelanlar nedeniyle ciddi sorunlar olduguna deginen Özer, "Ilçede 8 mahalleye yol olmadigi için ulasamiyoruz. Hayati tehlikesi olan yerleri öncelik vererek bosalttik. Okul yurtlarimiza vatandaslari aldik. Merkez ilçeyi temizledikten sonra hasar tespitine baslayacagiz." dedi.

Vatandaslarin geceyi güvenli yerde geçirdiginin altini çizen Özer, "Ögretmenevinde 12, Spor Lisesinde 15, Kaptan Ahmet Erdogan Lisemizde 12 misafirimiz, toplam 39 misafirimiz var. Topragin altinda araç çikiyor. Sadece merkezde 10, belediyenin 10 araci ve hastanenin bodrumu dolmus. Hasar tespit kaldirildiktan sonra belli olacak." ifadelerini kullandi.

Kaynak: AA