Mus'un Içme Suyu Sorunu Çözülüyor

Mus Belediye Baskani Feyat Asya, kentteki en önemli gündemlerinden birinin içme suyu konusu oldugunu belirterek, su sorununun tamamen giderilmesi için Alparslan-2 Baraji'ndan gelecek içme suyu isale hatti çalismalarinin devam ettigini belirtti.



Mus Belediyesinin temmuz ayi meclis toplantisina katilan Asya, kentte yürüttükleri projeler ve planlanan çalismalarla ilgili meclis üyelerini bilgilendirdi.

Geçen ay kente gelen Gençlik ve Spor Bakani Mehmet Muharrem Kasapoglu'nun belediyeye taahhüt ettigi yatirim ve projelerin protokolünü imzalamak üzere bakanliga gideceklerini belirten Asya, projeler arasinda 14 kilometrelik bisiklet yolu, yeni sehirlerarasi terminalinin arkasindaki alana insa edilecek sosyal tesisler ve spor kompleksleri, 4 mahallede çok amaçli aktivite merkezlerinin yer aldigini anlatti.

Cumhuriyet Caddesi'nde baslattiklari üstyapi yenileme çalismalarinin hizla ilerledigini aktaran Asya, söyle konustu:

"Sürekli çalisma alanlarindayiz. Dün de meclis üyesi arkadaslarimiz ile hem çalismalari inceledik hem de esnafimizi ziyaret ettik. Yüklenici firma temsilcisi Kurban Bayrami'na kadar çalismalarin büyük bir kisminin tamamlanacaginin taahhüdünü verdi. Tamamlanmasi durumunda esnafimiza çifte bayram yasatmis olacagiz. Üst yapi çalismamizdan sonra Cumhuriyet Caddesi'nde artik prestijli magazalarin açildigini müsahede ettik. Bu bizleri ziyadesiyle mutlu ediyor. Alternatif bir ticaret alaninin da olmasinin sevincini yasiyoruz. Yol, kaldirim ve aydinlatmalar gayet güzel oluyor. Sehrimizin önemli güzergahlarindan biri olan Istasyon Caddemizin orta refüjünde uyguladigimiz proje de devam ediyor. Elektrik ve sulama hatlarinin dösenmesinin ardindan agaç dikimleri yapildi. Beton saksilarin bir kismi geldi. Bu hafta montaj çalismalarina da baslandi. Insallah kisa sürede bu çalismamizi da tamamlayarak halkimizin hizmetine sunacagiz."

Karni Deresi'ndeki rekreasyon projesini uygulamaya basladiklarini, bu sayede yaklasik 40 bin metrekarelik alani islah edip kente kazandirmis olacaklarini vurgulayan Asya, söyle devam etti:

"Çar Çayindaki islah çalismalari devam ediyor. DSI tarafindan yürütülen bu çalismanin hizlandirilmasi için bakanligimiz ile gerekli görüsmeleri yapacagiz. Alparslan-2 Barajindan gelecek olan içme suyu isale hatti çalismalari da devam ediyor. En önemli gündemlerimizden biri su. Ilimizdeki su sorununun tamamen giderilmesi için bu projenin bir an önce tamamlanmasi gerekiyor. Bu konuda devlet büyüklerimize isin ehemmiyetini arz ettik. Valimiz, milletvekilimiz ve il baskanimiz ile aritma tesisinin ihalesinin de bir an önce yapilmasini gerektigini sunduk. Planlamalar dogrultusunda proje tamamlanirsa 2022 yilinin temmuz ayinda suyun sehre getirilmesini umuyoruz. Kardes belediyemiz Bursa Büyüksehir Belediyesi ile yaptigimiz Gençlik Merkezi Projemizin de ihale hazirliklarini yapiyoruz. Nasip olursa bugünlerde ilana çikacak. Yakin zamanda Bursa Valimizi, Belediye Baskanimizi, hemserilerimizi davet ederek bu projemizin temelini de atacagiz insallah. Bu çalismalarimizin disinda simdilik lokal düzeyde asfalt çalismalarini baslattik. Içme suyu evsel baglantilarini tamamladigimiz mahallelerde ihtiyaç olmasi halinde bu çalismalari yapacagiz. Baglantilarin yapilacagi Yeni, Baglar, Sütlüce ve Güzeltepe mahallerimizde de kapsamli bir sekilde asfalt çalismalarina baslayacagiz."

Meclis toplantisi, vatandaslarin taleplerinin dinlenmesi ve gündem maddelerinin görüsülmesiyle devam etti.

Kaynak: AA