Istanbul'da 'Sanliurfa Tanitim Günü' Düzenlendi

Sanliurfa Valisi Abdullah Erin: 'Sanliurfa, 500 bin civarindaki Suriyeli nüfusa ensar edasiyla kardesligin en güzel örnegini sergileyen, insanliga insanlik dersi verem sehirlerin basinda geliyor' Sanliurfa Büyüksehir Belediye Baskani Zeynel Abidin Beyazgül: 'Atesi suya, sabri sifaya dönüstürdük. Tarih, kültür, müzik, gastronomi sehriyiz'

Istanbul'da "Sanliurfa Tanitim Günü" düzenlendi.

Sanliurfa Büyüksehir Belediyesi tarafindan Üsküdar sahil etkinlik alaninda gerçeklestirilen programda, gastronomi tirinda hazirlanan yöresel lezzetler konuklara ikram edilirken, sanat tirinda bulunan sira gecesi ekibi de Sanliurfa'ya özgü türküleri seslendirdi.

Etkinlikte katilimcilara hitap eden Sanliurfa Büyüksehir Belediye Baskani Zeynel Abidin Beyazgül, Sanliurfa'nin tarihi degerlerini ve lezzetlerini yöresel türküler esliginde tanitmak amaciyla Istanbul’da etkinligi düzenlediklerini belirtti.

Ev sahipligi için Üsküdar Belediye Baskani Hilmi Türkmen’e tesekkür eden Beyazgül, "Pandemi bir buçuk yil sürdü. Iste ölmemisiz buradayiz insallah. Sanliurfa aslinda tanitilmaya çok muhtaç bir sehir degil. Bunun adini Istanbul’daki Urfalilarla bulusma günü olarak düsünüyorum. Sizlerle bulustuk sizlerle cosku yasiyoruz. Hazreti Ibrahim'i kim bilmez? Hazreti Eyüp’ü kim bilmez? Atesi suya, sabri sifaya dönüstürdük. Tarih, kültür, müzik, gastronomi sehriyiz." diye konustu.

Beyazgül, sehrin üç güzelliginden ikisi olan gastronomi ve müzigi Istanbul’a getirdiklerini ifade ederek, Sanliurfa'nin tarihini görmek isteyenleri ise kente davet etti.

Sanliurfa Büyüksehir Belediyesinin emekleriyle Istanbul’da bir araya geldikleri için Baskan Zeynel Abidin Beyazgül'e tesekkür eden Sanliurfa Valisi Abdullah Erin de sunlari kaydetti:

"Ev sahipligi için Üsküdar Belediye Baskanimiz Hilmi Türkmen'e bütün Sanliurfalilar adina tesekkür ediyorum. Sanliurfa için söylenecek birçok sey benden önce söylendi. Sanliurfa insanlik tarihiyle yasit, sayisiz mücadelelere, sevinçlere, heyecanlara, medeniyetlere ve zaferlere ev sahipligi yapmis olan bir sehir. Sanliurfa, devletimizin birligi bütünlügü, millet-devlet kaynasmasinin yegane örnegi. Farkli kültürlerin, anlayislarin, düsüncelerin ve mezheplerin bir arada yasama örnegine en güzel denk geleceginiz sehir. 2019 yili Cumhurbaskanimiz tarafindan Göbeklitepe yili ilan edilmisti. Pandemiye ragmen çok sayida misafirimiz oldu. Önümüzdeki dönemde Sanliurfa'yi çok parlak günler bekliyor. Insanliga hizmet eden medeniyetlere de ev sahipligi yaptik. 10 senedir Sanliurfa, 500 bin civarindaki Suriyeli nüfusa ensar edasiyla kardesligin en güzel örnegini sergileyen, insanliga insanlik dersi verem sehirlerin basinda geliyor."

Etkinlige, AK Parti Genel Baskan Yardimcisi Vedat Demiröz, AK Parti Sanliurfa Il Baskani Abdurrahman Kirikçi, Üsküdar Belediye Baskani Hilmi Türkmen ile Istanbul'daki Sanliurfalilar katildi.
Kaynak: AA