Getir, Ispanyol Hizli Market Teslimat Uygulamasi BLOK'u Satin Aldi

BLOK'un Barselona, Madrid ve Milano'da sürmekte olan hizmeti artik 'Getir' adiyla devam edecek Getir Kurucusu Nazim Salur: 'Sektöre giris yaptiktan sonra kisa zamanda büyük basarilar elde eden BLOK uygulamasini bünyemize kattik. Londra, Amsterdam, Paris ve Berlin'den sonra simdi de Barselona, Madrid ve Milano sokaklarini Getir moru ile renklendirecegiz'

Getir, Güney Avrupa pazarinda faaliyet gösteren hizli market teslimat uygulamasi BLOK'un tamamini satin aldi.

Sirket açiklamasina göre, ortalama 10 dakikada market ürünlerini kullanicilarla bulusturan Getir, ilk kez bir sirket satin alimi gerçeklestirerek Avrupa pazarindaki konumunu güçlendirdi.

Bu yil içinde Londra, Amsterdam, Berlin ve Paris'te faaliyete geçen Getir, global genisleme hedefi dogrultusunda Güney Avrupa pazarinda faaliyet gösteren BLOK'un tamamini satin aldi. BLOK'un Barselona, Madrid ve Milano'da sürmekte olan hizmeti artik "Getir" ismiyle devam edecek.

BLOK'un gerekli çalismalari tamamlayip faaliyete geçmeye hazir hale getirdigi Roma ve Lizbon operasyonlari da Getir markasi ile önümüzdeki günlerde kullanima açilacak. Böylelikle Getir, Avrupa'da hizmet verdigi ülke sayisini 7'ye çikararak Türkiye ile birlikte toplam 8 ülkede faaliyet gösterecek.

- "BLOK'un yereldeki basarisi sayesinde bölgedeki en iyi hizmeti veren sirket olacagimiza inancimiz tam"

Açiklamada görüslerine yer verilen Getir Kurucusu Nazim Salur, öncüsü olduklari sektörün büyümesi ve güçlenmesi için yeni is birliklerini degerlendirmeye gayret ettiklerini belirterek, "Sektöre giris yaptiktan sonra kisa zamanda büyük basarilar elde eden, ayni zamanda kültürel uyumumuzun da tam olduguna inandigimiz BLOK uygulamasini bünyemize kattik. Londra, Amsterdam, Paris ve Berlin'den sonra simdi de Barselona, Madrid ve Milano sokaklarini Getir moru ile renklendirecegiz. BLOK'un Ispanya ve Italya'daki yerel tecrübe ve bilgisi önem tasiyor. BLOK'un yereldeki basarisi sayesinde bölgedeki en iyi hizmeti veren sirket olacagimiza inancimiz tam." ifadelerini kullandi.

Getir, geçen haftalarda tamamlanan dördüncü yatirim turunda aldigi 555 milyon dolarlik yeni yatirimla birlikte 7,5 milyar dolar degerlemeyi asmisti.
Kaynak: AA