Can Dündar'in Tutuklanmasina Yönelik Yakalama Emri Çikarildi

MIT Tirlari davasi kapsaminda yargilanan ve dosyasi ayrilan firari sanik Can Dündar hakkinda mahkeme, tutuklamaya yönelik yakalama emri çikarilmasina karar verdi.

Can Dündar'in Tutuklanmasina Yönelik Yakalama Emri Çikarildi
Cumhuriyet Gazetesi Genel Yayin Yönetmeni olarak çalistigi dönemde MIT Tirlari ile görüntüleri yayinlayan Can Dündar “Devletin gizli kalmasi gereken bilgilerini açiklama” suçundan 5 yil 10 ay hapis cezasina çarptirilmisti. Yargitay mahkemenin bu kararini bozarak “gizli kalmasi gereken bilgileri casusluk maksadiyla temin etme” suçundan ceza verilmesi gerektigine karar vermisti. Yeniden yargilanan Dündar hakkinda 23 Aralik 2020’de “gizli kalmasi gereken bilgileri siyasal veya askeri casusluk maksadiyla temin etmek”, “FETÖ’ye bilerek ve isteyerek yardim etmek” suçlarindan 27,5 yil hapis cezasi vermisti.

“Devletin güvenligine ve siyasal yararlarina iliskin gizli kalmasi gereken bilgileri açiklama”, “Devletin gizli kalmasi gereken bilgilerini siyasal veya askeri casusluk amaciyla temin etme” suçlarindan ise Dündar’in ifadesi alinamadigindan, bu suçlarla ilgili dosya ayrilmisti.

Ayrilan dosya üzerinden Istanbul 14. Agir Ceza Mahkemesi’nde görülen durusmada savci, sanik Can Dündar hakkinda tutuklamaya yönelik yakalama karari çikartilarak iade talepnamesi düzenlenmesini talep etti. Ara kararini açiklayan mahkeme, sanik Can Dündar hakkinda dosya kapsami, isnat edilen suça iliskin kuvvetli suç süphesinin varligini gösteren delillerin bulunmasi, sanigin uzun süredir firari olarak baska dosyalardan aranmasi ve isnat edilen suç niteligini dikkate alarak Dündar hakkinda tutuklanmasina yönelik yakalama emri çikartilmasina karar verdi.

Mahkeme, sanigin yurt disinda ve halen Almanya’da bulundugunun anlasildigini belirterek iade islemleri konusunda iade talepnamesi-kirmizi bülten çikarilmasina dair islemlerin yapilmasina da hükmetti.
Kaynak: İHA