Bakan Pakdemirli Son Teknoloji Akilli Sulama Sistemini Tanitti

Tarim ve Orman Bakani Bekir Pakdemirli, kuraklik ve kurakligin etkilerinin konusuldugu bugünlerde teknolojik sulama sistemleri ile çalismanin önemine dikkat çekerek, “Su tasarrufu saglayan bu sistemlerle çalisiyor olmamiz son derece önemli, tüm Türkiye çapinda bu sistemlerin yayginlastirilmasi konusunda basta DSI olmak üzere çalismalarimiz devam etmekte” dedi.

Bakan Pakdemirli Son Teknoloji Akilli Sulama Sistemini Tanitti
Bakan Pakdemirli Afyonkarahisar programi kapsaminda beraberindeki protokol üyeleri ile birlikte Çobanlar ilçesinde son teknoloji akilli sulama sistemini tanitti. Yonca tarlarinda gerçeklestirilen programda Bakan Pakdemirli elindeki cep telefonu ile sisteme girerek önce sulama sistemini açti, ardindan röportaja basladi.

Sulama sisteminin her seyden önce su tasarrufu sagladigina dikkat çeken Bakan Pakdemirli, “Elimde bir cep telefonu var ve bu telefon ile sulama sistemini açip kapatmamiz mümkün. Yaklasik 30 bin dekar alanda geçerli son sistem sulama tesisleri. Bugünlerde kuraklik ve kurakligin etkilerini konusurken su tasarrufu saglayan bu sistemlerle çalisiyor olmamiz son derece önemli. Bu sistemleri de burada hizmete almaktan dolayi mutluluk duyuyoruz. Ben suanda bir yandan konusurken bir yandan da sulama sistemini kesiyorum telefon üzerinde. Tüm bu alandaki sulamalari tek bir cep telefonu veya internet sitesi üzerinden takip ve kontrol etmek mümkün. Bu sistem gece vakti ön ödemeli sayaçlarin belli siraya alinip ve o sira dahilinde sulanmasini sagliyor. Özellikle çok büyük bir alanda basinç degisikligi olmadan, problem yasanmadan çok daha tasarruflu bir sekilde sulamayi gerçeklestirme imkanina sahip oluyorsunuz. Tüm Türkiye çapinda bu sistemlerin yayginlastirilmasi konusunda basta Devlet Su Isleri (DSI) olmak üzere çalismalarimiz devam etmekte” dedi.

Programda Bakan Pakdemirli’ye Vali Gökmen Çiçek ile protokol üyeleri de eslik etti.

(Hayati Kanat/ IHA)
Kaynak: İHA