TSB Baskani Atilla Benli'den Emekliler Günü'nde BES Çagrisi Açiklamasi

'Hayalini kurdugumuz emeklilik hayati için herkesi Bireysel Emeklilik Sistemi'ne (BES) davet ediyorum' 'Ebeveynler, aile büyükleri, çocuklarini ve torunlarini BES'e dahil edebilecekler. Artik çocuklarimizin yarinlari, en güvenli limanlardan biri olarak görülen BES ile güvence altina alinabilecek. Orta vadede 18 yas ve alti 3 milyon çocugumuzun sisteme katilmasini öngörüyoruz' 'Demografik olarak hala genç fakat yaslanmakta olan ülkemiz için erken yasta tasarruf bilinci gelismesi, birikimin artmasinda en etkili unsur olarak karsimiza çikiyor'

Türkiye Sigorta Birligi (TSB) Baskani Atilla Benli, "Hayalini kurdugumuz emeklilik hayati için herkesi Bireysel Emeklilik Sistemi'ne (BES) davet ediyorum." ifadesini kullandi.

Benli, 30 Haziran Emekliler Günü dolayisiyla yaptigi açiklamada, Türkiye'de tasarruf bilincinin genç yasta olusmasi için her firsati degerlendirdiklerini bildirdi.

Türkiye ekonomisine katma deger saglamak için çalistiklarini belirten Benli, yeni düzenlemelerle 18 yas altina da kapilarini açan BES'in, ulusal tasarruflarin artmasina daha çok destek olacagini aktardi.

Benli, 2021'in sigorta ve özel emeklilik sektörünün yili olduguna isaret ederek, "Uzun zamandir gündemde olan pek çok konu yeni düzenlemelerle netlesti. Bizi en çok heyecanlandiranlarin basinda ise BES'te 18 yas sinirinin kalkmasi geliyor. 23 milyona yakin 18 yas alti nüfusa sahibiz. TÜIK'in Mayis 2021 verilerine göre, nüfusumuzun yüzde 27'sini 0-17 yas arasi çocuklar olusturuyor ki bu oranin 27 ülkenin genç nüfus oranlarindan daha yüksek oldugu görülüyor. Demografik olarak hala genç fakat yaslanmakta olan ülkemiz için erken yasta tasarruf bilinci gelismesi, birikimin artmasinda en etkili unsur olarak karsimiza çikiyor." degerlendirmesinde bulundu.

- TSB, 18 yas ve alti katilimcilar için özel rehber hazirladi

Atilla Benli, küçük miktarlarla yarinlar için büyük birikimler yapilabilecegini aktararak, sunlari kaydetti:

"Ebeveynler, aile büyükleri, çocuklarini ve torunlarini BES'e dahil edebilecekler. Artik çocuklarimizin yarinlari, en güvenli limanlardan biri olarak görülen BES ile güvence altina alinabilecek. Orta vadede 18 yas ve alti 3 milyon çocugumuzun sisteme katilmasini öngörüyoruz. Sektörde faaliyet gösteren sirketlerimiz, son gelismeler isiginda, yeni ürünler gelistirmeye yönelik hummali bir çalisma içindeler. Biz de TSB olarak, sigorta sektörünü büyütmek ve ürün kullanimini yayginlastirmak konusunda üzerimize düseni yapiyoruz. Hazirladigimiz rehber bu süreçte ailelere yön gösterecek. Çocuklarin Bireysel Emeklilik Sistemine Dahil Edilmesine Iliskin Rehber’e TSB’nin web sitesinden 'https://www.tsb.org.tr/tr/announcement/cocuklarin-bireysel-emeklilik-sistemine-dahil-edilmesine-iliskin-rehber' adresinden ulasilabiliyor. Aileler, çocugun kimler tarafindan temsil edilebilecegi, haklarin kullanimi, ödemelerin kimler tarafindan yapilabilecegi gibi tüm sorulara burada yanit bulabilirler."

- "Özel emeklilik sektörü ülke ekonomisine daha yüksek katma deger saglayacak"

TSB Baskani Benli, vakif ve dernek gibi kuruluslardaki üye birikimlerinin BES'e aktarimina da imkan tanindigini aktararak, "Böylece birikimler kurumsallik, seffaflik ve hesap verilebilirlik ilkeleri çerçevesinde yönetilerek yine ülkemizin tasarruf oranlarinin artmasina olumlu yönde katki saglayacak. BES ile saglik, hayat, egitim sigortasi gibi özel güvencelerin cazip olanaklarla bütünlesik bir paketle sunulmasi ise sistemden sadece emeklilikte degil, tüm yasam boyunca istifade edilmesini mümkün kiliyor. Hayalini kurdugumuz emeklilik hayati için herkesi BES???????'e davet ediyorum." degerlendirmesinde bulundu.

Salgin döneminde muazzam bir basari gösteren özel emeklilik sektörünün, yeni düzenlemelerle birlikte ülke ekonomisine daha yüksek katma deger saglayacagini vurgulayan Benli, BES'te Otomatik Katilim uygulamasi ile çalisanlarin da sisteme dahil olmasiyla katilimci sayisinin 12,7 milyona ve sistemdeki toplam fon büyüklügünün 183,7 milyar TL'ye ulastigini, sektörün gelisimi için her zaman oldugu gibi tüm güçleriyle çalismaya devam edeceklerini kaydetti.
Kaynak: AA