'Egitimde Iyi Örnekler Projesi'nde Dereceye Girenlere Ödülleri Verildi

Kocasinan Ilçe Milli Egitim Müdürlügü tarafindan yürütülen ‘Egitimde Iyi Örnekler Projesi‘ ödül töreni düzenlendi. Törende konusan Il Milli Egitim Müdürü Bilal Yilmaz Çandiroglu; "Sunu hepimiz biliyoruz, kimse tek basina bir sey basaramaz. Ancak ekip olabilirsek, bir araya gelebilirsek, ortak akil üretebilirsek, birbirimizi anlayabilirsek emin olun çok güzel seyler ortaya çikiyor. Bu memleketle alakali derdi olan, dertlenen, memleketin geleceginde bir çakil koyma gayreti olan tüm arkadaslarimi tebrik ediyorum" dedi.

'Egitimde Iyi Örnekler Projesi'nde Dereceye Girenlere Ödülleri Verildi
Saygi durusunda bulunulmasi ve Istiklal Marsi’nin okunmasiyla baslayan program, Kocasinan Ilçe Milli Egitim Müdürlügü’nün faaliyetlerini anlattigi kisa filmin izlenmesiyle devam etti. Programin açilis konusmasini yapan Kocasinan Ilçe Milli Egitim Müdürü Bahamettin Karaköse pandemi döneminin hem avantaji hem de dezavantaji oldugunu aktararak, ögretmenlere bu dönemde yaptiklari fedakarliklardan dolayi tesekkür etti. Karaköse; "Pandemi döneminde ögrencileri akademik, psikolojik olarak kazanimlarindan mümkün oldugunca uzak tutmamaya çalistik. Bu arada hayatimiza bir olgu girdi, uzaktan egitim. Bununla ilgili bilim kuruluslari, üniversiteler çesitli arastirmalar yaptilar. Bu yeni bir olguydu, ilk defa kullaniyorduk. Bunun çesitli artilari, eksileri vardi. Bunlari gözlemledik. Hiçbir sey sinif ortaminda yüz yüze egitimin yerini tutmayacak, bunu tespit ettik. Ancak uzaktan egitimin de kendi içerisinde bir takim avantajlari oldugunu gördük. Örnegin ögrenci ögrenme hizini buna göre hazirlayabilir, yer ve mekani ona göre kullanabilir, zamani daha etkili kullanabilir. Ancak dezavantajlari vardi, motivasyon yoksunlugu vardi, etkilesim yoktu, geri dönüsüm yoktu. Bu süreç içerisinde zaman zaman biz bize zaman zaman uzaktan faaliyetlerimizi devam ettirdik, okullarimizda gerekli tedbirlerimizi aldik. Insan sagligi temel unsurdu. Yil içerisinde ögrencilerimize, ögretmenlerimize ve ailelerimize yönelik onlarin sosyal, kültürel ve akademik yönlerini canli tutmaya, gelistirmeye yönelik çesitli çalismalar kurguladik. Bugün burada ödül törenini yapacagimiz çalisma ’Egitimde iyi örnekler çalismasi’; egitimde ögretmenlerimize yönelik bir çalismaydi. Bu isin kahramani ögretmenlerimiz, gecesini gündüzüne katarak gerek uzaktan gerekse yüz yüze hiçbir fedakarliktan kaçinmadan ögrencilerimizin geri kalmamasi için çaba sarf ediyorlardi. Bu ögretmenlerimizin kendi gelistikleri yenilikler, kendilerinin kullandigi teknikler varsa bunlari kesfedip diger ögretmenlerimizle okullarimizla bulusturmak istedik" dedi.

"Önemli olan kaygi tasimak"

Il Milli Egitim Müdürü Bilal Yilmaz Çandiroglu ise, egitimcilere verdikleri katkilardan dolayi tesekkürlerini ileterek; "Sehrim, memleketim, ülkem adina seviniyorum. Sizin buralarda yapmis oldugunuz çalismalar sadece burada kalmiyor. 20’ye yakin proje bakanligin uygulama safhasina geçilmis oldu. Allah razi olsun bir dünya arkadasimizin katkisiyla oldu. Sunu hepimiz biliyoruz, kimse tek basina bir sey basaramaz. Ancak ekip olabilirsek, bir araya gelebilirsek, ortak akil üretebilirsek, birbirimizi anlayabilirsek emin olun çok güzel seyler ortaya çikiyor. Bu memleketle alakali derdi olan, dertlenen, memleketin geleceginde bir çakil koyma gayreti olan tüm arkadaslarimi tebrik ediyorum. Bizim buna ihtiyacimiz var. Yaptiginiz çalismalardan dertlenmis olmanizin bana göre hiçbir anlami yok. Önemli olan böyle kaygiyi tasiyip böyle bir sisteme katki vermek. Vermis oldugunuz katkilar her zamankinden daha degerli" ifadelerini kullandi.

Konusmalarin ardindan dereceye giren ögretmenler projelerini anlatan sunum yapti. Sunumlarin ardindan ödül töreni gerçeklestirildi.

Kaynak: İHA