AÜ Ile Büyüksehir Belediyesi Arasinda Otopark Yapim Protokolü

Akdeniz Üniversitesi ile Antalya Büyüksehir Belediyesi arasinda, hastane yerleskesine bin 797 araç kapasiteli katli otopark is birligi protokolü imzalandi. Bu nokta ayrica afet ve acil toplanma alani olarakta kullanilacak ve 1 yil içinde tamamlanacak.

AÜ Ile Büyüksehir Belediyesi Arasinda Otopark Yapim Protokolü
Büyüksehir Belediye Baskani Muhittin Böcek ve Akdeniz Üniversitesi(AÜ) Rektörü Prof. Dr. Özlenen Özkan, Senato Salonu’nda, kapali otopark yapim isi protokolü için bir araya geldi. Protokolde konusan Rektör Özkan, büyüksehir belediyesiyle, afet ve acil durum toplanma alani olarakta kullanilacak olan hastane otoparki yapim isinin protokolünü imzaladiklarini belirtti.

10 ay önce göreve basladigini üniversitenin öncelikli olarak kentle bütünlesmesi gerektigini söyledigini hatirlatan Özkan, “ Bu çerçevede Antalya’daki kamu kurumlari, özel sektör ve STK isbirligiyle ortak projeler hayata geçirmeye çalisiyoruz. Büyüksehir belediyesi ile birlikte sehrimizin önemli bir ihtiyaci olan afet ve acil toplanma alani olusturmak ayni zamanda, hastanemize gelen vatandaslarimizin otopark sorununu çözmek için birlikte çalistik. Tibbi hizmetlere yakin olacak bir alanin afet ve toplanma merkezi olmasi noktasinda araziyi belediyeye tahsis ediyoruz. Buranin diger zamanlarda atil kalmamasi için de büyüksehir belediyemizle buraya bir katli otopark insa edecegiz. Bin 797 araçlik olacak. Önemli bir sorun ortadan kaldirilmis olacak” diye konustu.

"1 yilda tamamlanacak"

Büyüksehir Belediye Baskani Muhittin Böcek ise AÜ ile çok amaçli bir projeyi hayata geçireceklerini dile getirerek, Konyaalti Belediye Baskanligi döneminde de üniversiteyle bir çok isbirligi protokolü imzaladiklarini hatirlatti.

Antalya Büyüksehir Belediyesi olarakta AÜ ile protokoller imzalamaya devam edeceklerini ifade eden Böcek, “ Çok amaçli bir otopark, diger taraftan afet toplanma merkezi olan bu projeyi 1 yil içinde hayata geçirecegiz. Bütün vatandaslarimiz bin 797 araç kapasiteli otoparktan istifade edebilecek. Insallah bu isbirligi protokollerine devam edecegiz” diye konustu.

Konusmalarin ardindan Özkan ve Böcek, protokolü imzaladi.
Kaynak: İHA