Ankara Büyüksehir Belediyesi, TED Üniversitesi Ile Kurtulus Parki Için Protokol Imzaladi

Ankara Büyüksehir Belediyesi, TED Üniversitesi ile Kurtulus Parki’nin yeniden canlandirilmasi için is birligi protokolü imzalandi.

Ankara Büyüksehir Belediyesi, TED Üniversitesi Ile Kurtulus Parki Için Protokol Imzaladi
Ankara Büyüksehir Belediyesi, Haziran ayi Büyüksehir Belediyesi Meclis toplantisinda alinan karar dogrultusunda, Türk Egitim Dernegi’ne bagli TED Üniversitesi ile Kurtulus Parki için is birligi protokolü imzalandi. Büyüksehir Belediye Baskani Mansur Yavas ile TED Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Belgin Ayvasik arasinda imzalanan protokol kapsaminda parkin sorunlari belirlenerek çevre düzenlemesi yapilacak. Protokol törenine Büyüksehir Belediyesi Genel Sekreter Resit Serhat Taskinsu, Çevre Koruma ve Kontrol Daire Baskani Hasan Muhammet Güldas, TED Üniversitesi Mütevelli Heyeti Baskani Selçuk Pehlivanoglu ve TED Üniversitesi Mütevelli Heyet Baskan Yardimcisi Ertugrul Dokuzoglu da katildi.



Kurtulus Parki’nda sosyo kültürel yasam canlanacak

Protokol ile kentin sosyal ve kültürel yasamina katki saglayacak faaliyetlere yönelik imkanlari gelistirmek, ögrenci yogunlugunun artarak devam ettigi bu bölgede ögrencilerin gerek sosyal ve kültürel gerekse egitsel odakli gelisimlerini destekleyerek ögrencilerin bölge ile bütünlesmesinin saglanmasi amaçlaniyor. Üniversite toplum iliskisini güçlendirecek ortak kullanim alanlari ve dinlenme alanlari olusturmak amaciyla her iki kurum fikir ve deneyimlerini paylasarak hazirlayacaklari projeleri is birligi yaparak hayata geçirecek. Kurtulus Parki’ni yeniden canlandiracak ve çehresini degistirecek çalismalar kapsaminda parkin ayrica vatandaslar için daha güvenilir ve konforlu olmasi saglanacak. Protokol kapsamda, açik hava sergilerinin, konserlerin ve etkinliklerin yapilabilmesi için yeni alanlar, bölge halkinin ve üniversite ögrencilerinin faydalanabilecegi açik derslik ve okuma alanlari, bisiklet yolu ve bisiklet park alanlarina iliskin projeler de hazirlanacak.
Kaynak: İHA