Otel Sahilindeki Caretta Yuvasi Tasindi

Antalya’nin Kemer ilçesine bagli Beldibi Mahallesi’nde bir otelin sahilindeki caretta caretta yuvasi, Kemer Belediyesi ekiplerince uzak bir alana tasindi.

Otel Sahilindeki Caretta Yuvasi Tasindi
Beldibi Mahallesi’nde bir otelin yetkilileri, 25 Haziran gecesi bir caretta carettanin otelin sahiline yumurtladigini gördü. Deniz kaplumbagasinin sahil bandina yakin yere yumurtladigini gören otel yetkilileri, durumu Kemer Belediyesi Hayvan Barindirma, Tedavi ve Rehabilitasyon Merkezinde görevli veteriner hekim Fevzi Uzun’a bildirdi. Ihbari alan Uzun, hizli bir sekilde söz konusu alana gelerek yuvayi açti. Uzun, yuvadaki 75 caretta caretta yumurtasini dikkatle ve özenle çikararak, sahil bandindan daha uzak bir alana açilan çukura koydu. Denize giren yerli ve yabanci misafirlerin yuvanin üzerine basmamasi ve yumurtalarin zarar görmemesi amaciyla tasinan caretta caretta yumurtalarindan yaklasik 45 gün sonra yavrularin çikis yapmasi bekleniyor.

Veteriner hekim Fevzi Uzun, caretta carettanin sahil bandinda yakin bir yere yumurta biraktigi ihbari alinca hizla olay yerine geldigini söyledi.

Insanlarin yuvaya zarar vermemesi için yuvayi uzak bir alana tasidiklarini ifade eden Uzun, "Yumurtalari tasidik ve 45 gün sonra yavrularin çikarak denizle bulusacagini tahmin ediyoruz. Insanlari caretta carettalar için daha duyarli olmaya davet ediyoruz" diye konustu.

Kaynak: İHA