MÜSIAD Izmir Subesi, Umman'dan Gelen Ticaret Heyetini Agirladi

Müstakil Sanayici ve Isadamlari Dernegi (MÜSIAD) Izmir Subesi üyeleri, Umman'dan gelen ticaret heyetiyle bir araya geldi.

Subeden yapilan yazili açiklamaya göre, Bilal Saygili Camii ve Külliyesi Ertugrul Gazi Konferans Salonu'nda düzenlenen "Umman Ticaret Firsatlari" konulu toplantiya, MÜSIAD Izmir Baskani Bilal Saygili, Umman Sultanligi Al Buraimi Ticaret ve Sanayi Odasi Baskani Zahir Bin Muhammed Al Kaabi ve iki ülkenin is insanlari katildi.

Umman, Orta Dogu pazari ve bölgesel ticaretin konusuldugu programda Tunus'un Izmir Fahri Konsolosu ve MÜSIAD Izmir üyesi Sabuhi Attar yatirim firsatlarini anlatti.

Bilal Saygili toplantidaki konusmasinda, Orta Dogu bölgesine ticaretin her geçen gün yükseldigini kaydetti.

Türk is insanlarinin bölgede daha etkin olmasi için MÜSIAD olarak çalisma yürüttüklerine isaret eden Saygili, "Bu çalismalarla basta Orta Dogu ve MENA Bölgesi olmak üzere Türkiye'nin bölgede bir cazibe merkezi olacagini düsünüyoruz." ifadelerini kullandi.

Umman Sultanligi Al Buraimi Ticaret ve Sanayi Odasi Baskani Zahir Bin Muhammed Al Kaabi ise bölgelerindeki is firsatlarina iliskin bilgi verdi.

Türkiye'nin ticarette ve sanayideki ilerleyisini izlediklerine dikkati çeken Zahir Bin Muhammed Al Kaabi, sunlari kaydetti:

"Türk mallari, Umman dahil tüm dünyada kabul görmektedir. Bu anlamda Umman'a ve tüm Körfez bölgesine ihracat ve yatirimlarinizda sizin yaninizdayiz. Türkiye-Umman arasinda karsilikli ticaretimizi gelistirmek istiyoruz. Ihracat ve ithalat kalemlerimizde birbirimize katkida bulunacagimiz alanlar mevcut. Bu toplantimizda firsat alanlarini isaret ederek MÜSIAD üyelerinin istifade etmesini ve ülkemizdeki imkanlari kullanmalarini dile getirdik."

Kaynak: AA