Ege Üniversitesi Hastanesinde Ayni Anda 4 Organ Nakli Yapildi

Mugla'da beyin ölümü gerçeklesen kisinin kalp, karaciger, akciger ve böbregi, es zamanli operasyonlarla uygun hastalara nakledildi.

Ege Üniversitesi Tip Fakültesi (EÜTF) Hastanesinde 50 kisilik ekip, es zamanli operasyonlarla, beyin ölümü gerçeklesen kisinin 4 organini uygun hastalara nakletti.

Üniversiteden yapilan açiklamaya göre, Mugla'da geçirdigi trafik kazasinda agir yaralanan ve beyin ölümü gerçeklesen 20 yasindaki gencin organlarinin bagislanmasi üzerine olusturulan ilk ekip Mugla'ya hareket etti.

Zamanla yarisan ekip, kalp, karaciger, akciger, 1 böbrek ve 1 korneayi es zamanli ameliyatla hastadan aldi. Bu sirada, organlarin nakledilecegi uygun hastalar belirlendi ve ameliyathaneler hazirlandi.

Ekibin hastaneye dönmesiyle es zamanli nakil ameliyatlari baslatildi.

Gece saatlerine kadar süren ameliyatlarda toplamda 50 kisi görev yapti, kalp, karaciger, akciger ve böbrek uygun hastalara nakledildi.

Rektör Prof. Dr. Necdet Budak, nakilde görev yapan ekibe tesekkür ziyaretinde bulundu.

Açiklamada görüslerine yer verilen Budak, "Güçlü kadromuz yogun bir çalismayla önemli bir basariya imza atti. Ege Üniversitesi olarak kaliteli saglik hizmeti sunmak için sürekli gelisim içindeyiz. Egeliler olarak mevcut basarilarimizi daha üst seviyelere tasiyoruz. Pandemi sürecinde 50 kisilik ekibin görev aldigi es zamanli organ nakli sayesinde hastalarimiz yeni bir hayata baslayacak. Organlari bagislanan gencimize Allah'tan rahmet diliyorum, ailesine böyle bir karar verdikleri için tesekkür ediyorum. Hastalarimiza ise acil sifalar diliyorum." ifadelerini kullandi.

Kaynak: AA