Pendik'te Deprem Sonrasi Çatlak Olusan Bina Tahliye Edildi

Pendik’te deprem sonrasi bir binada çatlaklar olustu. Bina sakinleri evlerinden tahliye edilirken, çevrede genis çapli güvenlik önlemi alindi.

Pendik'te Deprem Sonrasi Çatlak Olusan Bina Tahliye Edildi
Olay, Pendik Kaynarca Mahallesi Çamdali Sokak üzerinde bulunan bir binada saat 15.00 siralarinda meydana geldi. Edinilen bilgiye göre, Kartal merkezli 3.9 siddetindeki deprem sonrasi 4 katli bir binanin iç kisminda çatlaklar olustu. Bina sakinleri yasanan deprem sonrasi telasla apartmani bosaltti. Sarsinti sona ermesiyle evlerine dönen vatandaslar daireleri içerisindeki deprem sonrasi olusan çatlaklari görünce durumu belediye, polis ve itfaiye ekiplerine bildirdi.

Ihbar üzerine adrese gelen polis ekipleri çevrede genis çapli güvenlik önlemi alirken, belediye ve itfaiye ekipleri ise vatandaslari evlerinden tahliye etti. Pendik Belediyesi ekipleri, polis ve zabitanin çevresinde önlem aldigi binada incelemelerde bulundu.

“BINA TAMAMEN BOSALTILDI”

Tahliye isleminin gerçeklestigi esnada olay yerinde bulunan Furkan Ergezen isimli vatandas, “Sokaktan geçtigim esnada deprem sonrasi binada çatlaklarin olustugunu ve bina sakinlerinin disariya çikarildigini gördüm. Yetkililer geldi, bina tamamen bosaltildi. Çevredeki esnaf arkadaslarda yardimci oldu. Insanlar ister istemez telas yapti” diye konustu.

(Muharrem Çam/ IHA)
Kaynak: İHA