'Emegim' Kurslari, Üniversite Ögrencilerinin Destekçisi Oldu

Esenyurt’ta yasayan üniversite ögrencileri Elif Yildirim ve Azra Ünalli, pandemi nedeniyle yarida kalan uygulamali egitimlerine Esenyurt Belediyesi’nin açtigi kursta devam ederek, kendilerini gelistirme imkani buldu.

'Emegim' Kurslari, Üniversite Ögrencilerinin Destekçisi Oldu
Pandemi nedeniyle egitimlerine online olarak devam eden üniversite ögrencileri Elif Yildirim ve Azra Ünalli, Esenyurt Mesleki Egitim ve Istihdam Merkezi’nde (EMEGIM) açilan kurslarda uygulamali egitim alarak meslegin inceliklerini ögrendi. Yaklasik 2 ay önce Esenyurt Belediyesi Kültür Isleri Müdürlügü bünyesindeki Emegim’de açilan Saça Geçici ve Kalici Sekil Verme Teknikleri kursuna baslayan ögrenciler, okullarinda alamadiklari uygulamali egitimi burada alarak, eksikliklerini tamamlama imkani buldu. Kurstan çok memnun kaldiklarini söyleyen ögrenciler, kendilerine bu imkani sunan Baskan Bozkurt’a da tesekkür etti.

“Bu sansi kaçirmak istemedim”

Esenyurt Belediyesi’nin açmis oldugu Saça Geçici ve Kalici Sekil Verme Teknikleri kursuna baslayan üniversite 1’inci sinif ögrencisi Elif Yildirim, bu kursun kendisine çok büyük katki sagladigini belirtti.

Esenyurt Belediye Baskani Kemal Deniz Bozkurt’a sagladigi imkanlar için tesekkür eden Yildirim, “Esenyurt’ta yasiyorum. Kursu, Esenyurt Belediyesi’nin sosyal medya hesaplarindan görerek kayit yaptirdim. Bu sansi kaçirmak istemedim. Okulda uygulamali derslerimiz vardi ama pandemiden dolayi egitimlerimizi online olarak aliyoruz. Oradaki hocalarimiz da çok iyi, teorik derslerimizi ögrenebiliyoruz, fakat uygulamaya dair bir sey göremedigimiz için zor oluyor. Bu kursun bizim için çok büyük bir katkisi oldu. Hocamiz da sag olsun bize her türlü yardimi sagliyor. Okulumuz eger online devam ederse kursa önümüzdeki dönem de devam etmeyi düsünüyorum. Hem üniversite diplomamiz hem de MEB’e bagli sertifikamiz olacak. Ileride bunun sayesinde daha güzel yerlere gelecegimize inaniyorum” dedi.



“Buradan usta olarak çikabilecegiz”

Kursiyer Azra Ünalli ise, “Ben üniversitede okuyorum ama okumayan, is imkani arayan insanlar var, onlar için de çok iyi oldu. Burada ögrenmemiz için ellerinden geleni yapiyorlar. Buradan usta olarak çikabilecegiz” diye konustu.

Kaynak: İHA