Baskan Genç Açiklamasi 'Ortahisar Sahili Avrupa Sehirleri Gibi Olacak'

Trabzon’un Ortahisar ilçesi Belediye Baskani Ahmet Metin Genç, sahil bandina yapilan projeler tamamlandiginda Ortahisar ilçesi Akdeniz’e kiyisi olan ülkelerin deniz sehirleri gibi gözükecek ve ilgi görecegini söyledi.

Baskan Genç Açiklamasi 'Ortahisar Sahili Avrupa Sehirleri Gibi Olacak'
Trabzon’un Ortahisar Ilçesi Besirli Mahallesinde “Karadeniz Sahil Yolu” geçisi sirasinda doldurulan alanda olusan dogal plaj için Baskan Ahmet Metin Genç harekete geçti. Kendiliginden olusan kumsal alanin korunmasi gerektiginin altini çizen Ortahisar Belediye Baskani Ahmet Metin Genç, Trabzon’da vatandaslarin yararlanabilecegi dogal bir plaj olusmasinin sevindirici oldugunun altini çizerek Büyüksehir Belediye Baskani Murat Zorluoglu’nun da büyük katkilariyla sehrin Avrupai bir sahil seridine kavusacagini dile getirdi.

“Akdeniz ülkelerindeki gibi olacak”

Baskan Genç, Faroz’dan baslayarak Besirli Mahallesinin son kismina kadar olan sahil bandinda incelemelerde bulundu. Tek tek sahil seridinde notlar alan Genç, “Trabzon’umuz özellikle Ortahisar ilçemiz çok güzel bir sahil seridine kavusmak üzere. Gül Cemal Projesi ile Büyüksehir Belediyemizin ortaya koydugu emek Akdeniz’e kiyisi olan ülkelerdeki gibi Avrupa’yi bir sahile kavusmamizi saglayacak. Büyüksehir Belediye Baskanimiz Murat Zorluoglu’nun öncelikli hedefleri arasinda yer alan Besirli’den, Ganita’ya kadar olan alan da yapilacak proje sadece Trabzon’a peyzaj güzelligi ile katki saglamayacak bunun yaninda da bölge turizminden tutunda kent sakinlerinin rahat bir nefes alacagi yerlerin olusmasina da katki saglayacak. Bu nedenle Baskan Zorluoglu’na tesekkür ediyorum” dedi.



“Özellikle o alani koruyacagiz”

Son yillarda Karadeniz’in dogal olarak ilçemiz sahil kisminda kumsal olan olusturdugunu vurgulayan Genç, “Besirli mahallemizde, sahil yolu geçisi sonrasinda denizimizin dalgalarinin ve firtinalarin olusturdugu güzel bir kumsal alan ortaya çikti. Bu bizi ve kent sakinlerini sevindirdi. Bu alani özellikli olarak korumamiz gerekli oldugunu düsünüyorum. Gül Cemal projesinin yapimi sirasinda bu kumluk alan dikkate alinacak. Büyüksehir Baskanimiz ile de özellikle bu konu üzerinde durduk. Kendisinin de büyük destegi ile burada çok güzel plaj alani birakilmasi konusunda mutabakata vardik” seklinde konustu.



“Ganita sehrin kimliginin fotografidir”

Sehrin en büyük simgeleri arasinda olan Ganita’nin yapilan proje ile yeniden ele alinmasina da deginen Genç, Karadeniz’e kiyisi olan diger ülkelerde dâhil hiçbir kent böyle dogal güzellige sahip olmadigini vurguladi. Genç, “ Kentlerin kimlikleri vardir. Özellikle de deniz sehri olan kentlerin kimliklerinde Ganita gibi alanlar bulunmaktadir. Siluetten tutunda kart postallara kadar bu alanlar sehrin tabiri yerinde ise, nüfus cüzdaninda ki fotografidir. Uzun yillardir Ganita’ya dokunulmamisti. Bu alanda ilçe belediyemizin ’Kanuni Su Parki ve Iskele Park projesi de yer almaktaydi. Her iki projemize de büyüksehir belediyemiz sahip çikarak yapilmasi için söz verdi. Büyüksehir belediyemiz burada ki, çirkin görüntüyü ortadan kaldirdi ve yüz akimiz olacak sekilde yeniden mimariye sundu. Bittiginde herkes tarafindan takdir toplayacak bu proje için emegi gecen herkese tesekkür ediyorum” diye konustu.

Kaynak: İHA