Ögrenciler Depremde Yeniden Insa Edilen Okullar Için Fabrika Gibi Üretim Yapiyor

Elazig Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi ögrencileri ve ögretmenleri, 24 Ocak 2020'de meydana gelen depremin ardindan insa edilen 17 ve güçlendirilen 6 okulun masa, dolap ve sira ihtiyacinin karsilanmasi için seferber oldu Il Milli Egitim Müdürü Feyzi Gürtürk: 'Eskiden ara elaman denilen meslek liseleri artik aranan eleman yetistiriyor' Ögrencilerden Yunus Emre Tan: 'Yaptigimiz sira, masa ve dolaplari farkli okullarda görünce gururlaniyoruz'.

SUAT ÖZTÜRK - Elazig'da meslek lisesi ögrencileri depremde hasar gördügü için yeniden insa edilen veya güçlendirilen okullara malzeme üretiyor.

Merkez üssü Sivrice ilçesi olan 24 Ocak 2020 tarihli 6,8 büyüklügündeki depremde hasar gören 33 okuldan 27'si yikildi.

Devletin sundugu imkanlar ve hayirseverlerin katkisi ile insa çalismalarina baslanan okullardan 17'sinin 2021-2022 egitim ögretim yilinda hizmete açilmasi bekleniyor.

6 okulda ise güçlendirme çalismasi yapildi.

Elazig Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi ögrencileri ve ögretmenleri Il Milli Egitim Müdürlügü koordinasyonunda bu okullar için belirlenen liste dogrultusunda malzeme ihtiyacini karsilamak için harekete geçti.

Ögrenciler ve ögretmenler sira, masa ve dolaplari yeni egitim ögretim dönemine yetistirmek için okulun atölyesinde yogun bir çalisma yürütüyor.

9 bin 570 sira, 319 masa, 319 dolap, okul idaresi için 51 masa, 17 ögretmenler odasi için mobilya, 100 klasör dolabi, 51 bilgisayar masasi, 450 sehpanin yapimini tamamlayan ögrenciler, ihtiyaç dogrultusunda üretimi sürdürüyor.

- "Eskiden ara elaman denilen meslek liseleri artik aranan eleman yetistiriyor"

Il Milli Egitim Müdürü Feyzi Gürtürk, AA muhabirine yaptigi açiklamada, geçen yil yasanan depremde kentte 33 okulun hasar gördügünü, bu okullardaki ögrencileri farkli okullara naklettiklerini belirtti.

Agir hasar gören okullarin hizla yikiminin gerçeklestirildigini ifade eden Gürtürk, yerlerine devlet yatirim programi ve hayirseverlerin katkisi ile yenilerinin yapilmaya basladigini aktardi.

"Okullarimizin bir kismi bitti. Bir kismi da bitmeye yakin. Insallah önümüzdeki birkaç ay içerisinde yapimi devam eden diger okullari da teslim alacagiz." diyen Gürtürk, bu süreçte meslek liselerinin öneminin daha da çok anlasildigini aktardi.

Gürtürk, "Okulumuzun atölyesinde masa, dolap ve sira ile ögrenciye yönelik tüm ekipmanlar, dene yap atölyeleri, bilgisayar laboratuvarlari, ögretmen masalarinin ihtiyaci olan tüm malzemeler üretilmekte. Meslek lisemiz gece gündüz demeden çalisarak ders araç gereçlerini yetistirmek için çaba ve gayret sarf ediyor." dedi.

Okulun bu yilki cirosunun 1 milyon 800 bin lira oldugunu dile getiren Gürtürk, "Çocuklarimiz bu meslek liselerini tercih ettiginde döner sermayeden de pay aliyor, evlerine katki sunuyorlar. Eskiden ara elaman denilen meslek liseleri artik aranan eleman yetistiriyor." diye konustu.

Elazig Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Mobilya Iç Tasarim Alan Sefi Yusuf Sahin de ögrencilerin atölyedeki bu üretim sayesinde teorik olarak gördügü dersleri uygulamaya dönüstürdügünü ifade ederek, deprem sonrasinda okullarin ihtiyaci olan her çesit mobilyayi hazirladiklarini belirtti.

- "Yaptigimiz sira, masa ve dolaplari farkli okullarda görünce gururlaniyoruz"

Atölyede üretim yapan ögrencilerden Yunus Biçer, okulda ve atölyedeki çalismalarla mesleklerini en iyi sekilde ögrendiklerini söyledi.

Yeni insa edilen okullar için üretim yaptiklarini anlatan Biçer, bu sayede el becerilerinin de gelistigini aktardi.

Yunus Emre Tan da atölyede arkadaslari ile ders saatleri disinda haftanin her günü gönüllü olarak çalistiklarini belirtti.

Atölyede çalismaktan mutluluk duyduklarini dile getiren Tan, "Depremde yikilan okullarin eksiklerini tamamliyoruz. Yaptigimiz sira, masa ve dolaplari farkli okullarda görünce gururlaniyoruz." diye konustu.

Muhammet Koçpinar ise devletin kendilerine sagladigi destekle hem kendilerini gelecege hazirladiklarini hem de okullarin ihtiyacini karsiladiklarini kaydetti.

Kaynak: AA