Zafer Kalkinma Ajansi'nin Destegiyle Manisali Gazetecilere Drone Egitimi

Manisa Çalisan Gazeteciler Dernegi tarafindan 2020 Yili Teknik Destek Programi kapsaminda Zafer Kalkinma Ajansi’na sunulan ’Manisa il genelinde gazetecilere yönelik, insansiz hava araci pilot lisansi egitimi’ projesi basladi. Hayata geçen projeyle Manisali 60 gazeteciye drone egitimi verilmeye baslandi.

Zafer Kalkinma Ajansi'nin Destegiyle Manisali Gazetecilere Drone Egitimi
Manisa Çalisan Gazeteciler Dernegi Baskani Turgay Duyar, 2020 Yili Teknik Destek Programi kapsaminda Zafer Kalkinma Ajansi’na sunduklari ’Manisa il genelinde gazetecilere yönelik, insansiz hava araci pilot lisansi egitimi’ projesinin uygulamasina geçildigini söyledi.

Projelerinin uygulama safhasina geçilmesinde pandemiden dolayi gecikme yasandigini ifade eden Dernek Baskani Duyar, egitimlerin Haziran ayi içerisinde tamamlanacagini belirtti.

Duyar, “Manisa’nin 17 ilçesinde yerel ve ulusal basinda faaliyet gösteren toplamda 60 gazeteci ve kamu kurumlarinin basin bölümlerinde çalisan arkadaslarimiz egitimden faydalanabilecek. Bu hafta Manisa’nin merkez ilçeleri olan Yunusemre ve Sehzadeler ile Turgutlu ilçesinde es zamanli baslayan planli egitim, hafta sonu da devam edecek. Bu hafta 3 ilçemizde 10’ar kisilik guruplar olmak üzere toplam 30 meslektasimizin egitimi tamamlanmis olacak. Önümüzdeki hafta ise Manisa’nin uzak ilçeleri olan Kula, Gördes ve Soma ilçelerinde egitimlere devam edecegiz” dedi.

Zafer Kalkinma Ajansi 2020 Yili Teknik Destek Programi kapsaminda projenin hayata geçtigini kaydeden Duyar, “Parali olan bu egitim, kalkinma ajansi tarafindan finanse edilmektedir, gazeteci arkadaslarimiz hiçbir sekilde ücret ödemeyecektir. Zafer Kalkinma Ajansi kapsamindaki iller için büyük bir nimet, gazetecilere verdikleri destekten dolayi meslektaslarim adina basta Zafer Kalkinma Ajansi Manisa Yatirim Destek Ofisi Koordinatörlügü ve tüm ajans yetkililerine çok tesekkür ediyorum” dedi.

Duyar, egitimlerin Sehzadeler ilçesinde Il Kültür ve Turizm Müdürlügü seminer salonunda, Yunusemre ilçesinde Millet Çarsisi Kütüphanesinde, Turgutlu ilçesinde ise Belediye Meclis Toplanti salonunda gerçeklestigini sözlerine ekledi.

Turgutlu ilçesinde gerçeklestirilen egitime Turgutlu Belediye Baskani Çetin Akin da katildi.

Ziyarette konusan Baskan Akin, “Gazetecilik zor bir meslek ve her geçen gün kendilerini teknolojiyle uyumlu hale getirmek zorundalar. Bu egitimin meslek yasantilarinda büyük kolaylik saglayacagini umut ediyor ve böyle bir egitimi ilçemizdeki gazetecilere yönelik gerçeklestirdigi için Manisa Çalisan Gazeteciler Dernegini tebrik ediyorum. Kursun basari getirmesini diliyorum” diye konustu.

Kaynak: İHA