Siyar Kiliç Davasinda, Kiz Kardesten Itiraflar

Sakarya’nin Kocaali ilçesinde darp edildikten sonra evde çikan yanginda ölü bulunan 9 yasindaki Siyar Kiliç davasina devam edildi. Durusmada tanik olarak dinlenen Siyar Kiliç’in kiz kardesi, annesinin sevgilisi Hami K.’nin agabeyine sürekli siddet uyguladigini ve diger saniklarin da bu durumdan haberdar oldugunu ifade etti. Durusma 16 Eylül’e ertelendi.

Siyar Kiliç Davasinda, Kiz Kardesten Itiraflar


Iddiaya göre, 28 Nisan 2020’de Kocaali ilçesinde meydana gelen yanginda, 9 yasindaki Siyar Kiliç hayatini kaybetmisti. Baba Samet Kiliç, oglunun ölümünün süpheli oldugu iddiasiyla Müge Anli ve ekibinden yardim istemisti. Küçük çocugun annesi Gülizar A., 26 Agustos 2020’de canli yayinda Müge Anli’nin israrli sorularina dayanamayarak kan donduran bir itirafta bulunmustu. Anne Gülüzar A., "Sevgilim Hami K., oglumu yangindan önce öldüresiye dövdü, yerden kalkamadi. Öldü sandim. Hami K., 3 çocugumu da demir çubuklarla taciz ediyordu" dedi.

Itirafi ihbar kabul eden Istanbul Emniyet Müdürlügü Cinayet Büro Amirligi ekiplerince canli yayinda gözaltina alinan anne Gülizar A. ve sevgilisi Hami K., Sakarya Il Emniyet Müdürlügü Asayis Sube Müdürlügüne getirildi.



Yapilan incelemede Siyar’in öldürülmesi olayindan bilgisi olduklari belirlenen Hami K.’nin annesi Emine K. ve kardesi Yasin K. de gözaltina alindi. Emniyette islemleri tamamlanan anne Gülüzar A., sevgilisi Hami K., Emine K. ve Yasin K., polis korumasi esliginde adliyeye sevk edildi. Adliyede hakim karsisina çikan 4 sahis tutuklanarak cezaevine gönderilmisti. 9 yasindaki Siyar’in öldürülmesine iliskin davanin ikinci celsesi Sakarya 3. Agir Ceza Mahkemesinde görüldü.



Tutuklu saniklar Gülizar A. ile sevgilisi Hami ve kardesi Yasin K. ile anneleri Emine K. Ses ve Görüntü Bilisim Sisteminde (SEGBIS) yasanan ariza sebebi ile salona baglanamadi. Haklarinda agirlastirilmis müebbet ve müebbet hapis cezasi istemiyle açilan durusmada taraf avukatlari hazir bulundu. Davada hazir bulunan ve tanik olarak dinlenen Siyar Kiliç’in kiz kardesi, Hami K.’nin agabeyine sürekli siddet uyguladigini ve diger saniklarin bu durumdan haberdar oldugunu ifade etti.



Hayatini kaybeden Siyar Kiliç’a, Hami K.’nin çivili sopa ile vurdugunu aktaran çocuk tanik, daha öncesinde korktugu için siddet olaylarindan bahsetmedigini belirtti.

Tanigin ifadeleri dogrultusunda çocugun iskence sonucu öldügünü savunan avukatlar, saniklarin tutukluluk hallerinin devamini talep ederken, müdafi avukatlari ise tanik beyanlarinda aleyhe olan hususlari kabul etmediklerini belirtti.

Dosyadaki eksikliklerin giderilmesinin istenildigi durusmada, iddia makami eksik hususlarin giderilmesi ve saniklarin tutukluluk hallerinin devami yönünde görüs bildirdi.

Mahkeme heyeti, Adli Tip Kurumu’na yazilan dosyanin aslinin sorulmasi ve tanik U.B.’nin durusma günü SEGBIS ile hazir edilerek dosyasinin Mahkeme heyeti, Adli Tip Kurumu’na yazilan müzekkere ve dosyanin aslinin akibetinin sorulmasina, tanik U.B.’nin durusma günü SEGBIS ile hazir edilmesine karar vererek durusmayi 16 Eylül tarihine erteledi.

Durusma sonrasi UCIM’den açiklama

Dava sonrasinda adliye önünde konuya iliskin Saadet Ögretmen Çocuk Istismari ile Mücadele Dernegi (UCIM) tarafindan konuya iliskin basin açiklamasi yapildi. Açiklamada dernek üyeleri konunun takipçileri olacaklarini ifade etti.

Kaynak: İHA