Gelecegin Sanatçilari Sultansehir Resim Sergisi'nde Hünerlerini Sergiledi

Sultangazi Belediyesi Prof. Dr. Necmettin Erbakan Bilim ve Kültür Merkezi’nde egitim alan ilkokul, ortaokul ve lise ögrencilerinin tuvallere yansittigi eserler, Sultansehir Resim Sergisi’nde sanatseverlerle bulustu. 49 eserin yer aldigi sergi, ziyaretçilerin begenisini kazandi.

Gelecegin Sanatçilari Sultansehir Resim Sergisi'nde Hünerlerini Sergiledi
Sultangazi Belediyesi Prof. Dr. Necmettin Erbakan Bilim ve Kültür Merkezi’nde egitim alan ögrenciler, dikkat çeken bir resim sergisine imza atti. Sanat Sokagi’nda gerçeklesen ve 49 eserin yer aldigi sergi, ziyaretçilerin begenisini kazandi. Serginin açilisina Sultangazi Belediye Baskani Av. Abdurrahman Dursun ve AK Parti Sultangazi Ilçe Baskani Süleyman Yigitoglu’nun yani sira Meclis üyeleri, ögrencilerin aileleri ve çok sayida sanatsever katildi.



Pandemi, bilim ve sanata engel olmadi

Pandemiye karsi alinan tedbirler kapsaminda, yüz yüze egitime bir süredir ara verilmisti. Sultangazi Belediyesi Prof. Dr. Necmettin Erbakan Bilim ve Kültür Merkezi de bu sebeple yüz yüze verdigi bilim ve sanat kurslarina ara vermek zorunda kalmisti. Fakat bilimin ve sanatin engel tanimayacagi bilinciyle hareket eden merkez, egitimlerini internet ortamina tasiyarak devam ettirdi. Böylece genç ögrenciler, evde geçirdikleri zamani bilim ve sanatla degerlendirerek kisisel gelisim açisindan verimli saatlere dönüstürme firsatini yakaladilar.

Merkezin düzenledigi online bilim ve sanat atölyelerine katilan ögrencilere ders materyalleri ücretsiz olarak verildi.

Online atölyelerde egitim alan tüm ögrenciler, merkezden ücretsiz olarak aldiklari boya seti, firça seti, tuvaller, resim kagitlari gibi materyallerle bilim ve sanat çalismalarini gerçeklestirdi. Ögrencilere destegini ders materyalleriyle sinirlamayan merkez, pandemi boyunca ögrencilere psiko-sosyal destek saglayarak onlarin yaninda oldu. Sultansehir Resim Sergisi, merkezin pandemi döneminde düzenledigi online sanat atölyelerine katilan ögrencilerin 5 aylik çalismasinin sonucunda hayat buldu.

Farkli kategorilerde 49 ayri eser

Sultansehir Resim Sergisi’nde karakalem, akrilik tuval, yagli boya tuval gibi farkli kategorilerde 49 eser yer aliyor. Sergi, Sultangazi’nin birbirinden güzel mekanlarindan hareketle ‘Sultansehir Resim Sergisi’ adini tasiyor. Sergide Maglova Su Kemeri, Güzelce Su Kemeri, Saat Kulesi, Kitap Kafe gibi, Sultangazi’yi adeta sultan bir sehir haline getiren mekunlarin resimlerine agirlikli olarak yer verildi.

Serbest konulu çalismalarin da bulundugu sergide, pandemi dolayisiyla gerçeklestirilemeyen 23 Nisan Resim Sergisi’nden eserler de yer aldi.

Gelecegin Sanatçilari Sultangazi’de Yetisiyor

Serginin açilisini gerçeklestiren Sultangazi Belediye Baskani Av. Abdurrahman Dursun, “Bugün burada Sultangazi Bilim Merkezimizdeki ilkokul, ortaokul ve lise çagindaki 32 güzel çocugumuzun eserlerini görüyoruz. Çocuklarimiz bilim merkezimizde kisa sürede bir egitim aldilar, egitimleri sonucunda 49 resim çalismasini ortaya koydular. Esasinda bu çocuklar gönüllerini ortaya koydu, sanata karsi olan duygularini ifade etti.

Biz de gençlerin kültür, sanat ve sporla bulusmalarini önemsiyoruz. Ben bütün yavrularimiza bu güzel eserleri ortaya çikardiklari için cani gönülden tesekkür ediyorum. Egitmenlerimiz de çok emek verdi ve onlara tesekkür ediyorum. Gelecegin sanatçilarini ortaya çikarmak adina önemli bir adim attilar” dedi.

Kaynak: İHA