AK Parti Sanliurfa Il Baskani Kirikçi'dan CHP Genel Baskani Kiliçdaroglu'na Bedava Elektrik Tepkisi

AK Parti Sanliurfa Il Baskani Abdurrahman Kirikçi, büyüksehir belediye baskanligini kazanmalari durumunda çiftçilere elektrigi bedava verecegini söyleyen CHP Genel Baskani Kemal Kiliçdaroglu'na tepki gösterdi.

Kirikçi, yaptigi yazili açiklamada, siyasetin algi ile yönetilemeyecegini belirtti.

Kiliçdaroglu'nun kentteki bir programinda Sanliurfa Büyüksehir Belediyesi'ni kazanmalari durumunda çiftçiye enerjiyi bedava verilecegi yönündeki sözlerini hatirlatan Kirikçi, açiklamasinda su ifadelere yer verdi:

"Kemal Kiliçdaroglu'na soruyorum hali hazirda CHP'li Büyüksehir Belediye olan Adana, İçel, Hatay, Eskisehir ve Izmir gibi tarim sehirlerinde CHP elektrigi bedava yapmis midir? Bunun cevabini versin. Eger cevabi 'Hayir' ise bugün söylenen cümlelerin hiç bir kiymeti yoktur. Yine Sayin Kiliçdaroglu'nun hayal ettigi GES sistemini biz AK Parti olarak zaten hayata geçirdik. Biz Sanliurfa AK Parti Il Teskilati olarak enerji konusunda ve çiftçilerimizin diger sorunlarini Tarim ve Orman Bakanimiz ve Enerji ve Tabi Kaynaklar Bakanimizla sürekli olarak konusmaktayiz. Yine sulama birliklerine GES'lerini kurmalari ile ilgili lisans bir sonraki torba yasa ile kendilerine verilecek ve çiftçimiz GES üzerinden kendi enerjisini kendisi üretecektir. Sayin Kiliçdaroglu arastirmadan afaki bir sekilde vaatlerde bulunuyor ama Sanliurfa halki akli selim bir halktir. Elbette ki karsiligi olmayan siyasi vaatlere inanmaz. Yine muhtarlar hakkinda bu 'memleketin mihenk tasi' dedi ama Sayin Cumhurbaskanimiz gerek Cumhurbaskanligi Külliyesi'nde gerekse çesitli toplantilarla her daim muhtarlarla bir araya gelirken Kemal Kiliçdaroglu ise 'bu memleket muhtariyet yönetimiyle mi yönetiliyor' demistir."

Kaynak: AA