Pitbull Dehsetinde Gözalti Sayisi 6'Ya Yükseldi

Gaziantep’te 4 yasindaki A.A.’nin bir sitenin bahçesinde pitbull cinsi iki köpegin saldirisina ugramasina iliskin yazili açiklama yapan Gaziantep Valiligi, olaya iliskin 6 kisinin gözaltinda oldugunu ve adli sürecin devam ettigini bildirdi.

Pitbull Dehsetinde Gözalti Sayisi 6'Ya Yükseldi
Olay, dün ögleden sonra Sahinbey ilçesi Bestepe Mahallesi’nde meydana geldi. Iddiaya göre, bir sitenin bahçesindeki basketbol sahasinda oyun oynayan 4 yasindaki A.A., iki pitbull cinsi köpegin saldirisina ugradi. Olay sonrasi çigliklari ve sesleri duyan vatandaslarin yardimi sonucu güçlükle kurtarilan çocuk, Gaziantep Üniversitesi Sahinbey Egitim ve Arastirma Hastanesine kaldirildi. Çocuk hastanede yasam mücadelesi verirken Gaziantep Valiligi saldiriya iliskin yazili açiklama yapti.

“Olayla ilgili 6 kisi gözaltina alinmistir”

Bir sitede oturan 5 sahsa ait iki adet pitbull cinsi köpegin site çalisaninin çocugunu bas ve bogaz bölgesinden hayati tehlike olusturacak sekilde yaraladigi belirtilen açiklamada, “Söz konusu yarali çocuk, olayin ardindan hastaneye sevk edilmis olup, tedavisine devam edilmektedir. Olaya karisan iki köpek Doga Koruma ve Milli Parklar Sube Müdürlügü tarafindan Gaziantep Büyüksehir Belediyesi Hayvan Barinagi ve Rehabilitasyon Merkezine teslim edilmistir. Olayla ilgili bes süpheli ve site güvenlikçisi ile toplam alti sahis gözaltina alinmistir. Adli ve idari süreç devam etmekte olup, yarali çocugun tedavisi ve sonrasi Valiligimiz tarafindan takip edilecektir” denildi.
Kaynak: İHA